Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Logiraj se

Već sam registriran

ili upiši svoje podatke

Registriraj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Zaplovi Kupom na povijesnoj lađi Zora!

Rezervacija za 90 minuta vožnje uz piće dobrodošlice i tradicionalni kolačić

  • Super cijena
  • 15 kn
  • rasprodano!
    Prodan je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
  • Kupljeno 7

  • 90 minuta plovidbe rijekom Kupom uz degustaciju domaćih likera i domaćih tradicionalnih kolačića
  • Za vrijeme plovidbe pred tobom se pruža prekrasan krajolik zelene Kupe i njenih obala
  • Doživite nezaboravnu pustolovinu i priče iz prošlosti, djeca do 3 godine gratis

Zaplovite povijesnim brodom u Karlovcu!

90 minuta plovidbe uz degustaciju domaćih likera i domaćih tradicionalnih kolačića. Tijekom plovidbe, naši lađari upoznat će posjetitelje sa pričom o lađi, sa povijesti Pokuplja, potopljenim lađama, bogatstvom biljnog i životinjskog svijeta. Posjetitelji uživaju u plovidbi uz tradicionalnu glazbu, a mogu uživati i u kavici, kupiti domaće likere, rakije pekmeze ili ručno rađene suvenire. Tijekom plovidbe vide se ostaci starog željezničkog mosta srušenog u Domovinskom ratu, Franjevački samostan i crkva Majke Božje Snježne u Kamenskom.  Putovanje izletnika prati niz životinja poput divljih patki, orla štekavca,  kormorana, a ponekad se sretne i pokoja vidra ili dabar. Najhrabriji se mogu okušati za kormilom lađe uz pomoć našeg kapetana, a najmlađi uvijek pozvone na pravo brodsko zvono.

Program

Žitna lađa Zora jedinstvena je replika 25 metara dugog drvenog povijesnog broda kakav je u 18. stoljeću plovio rijekom Kupom i povezivao Karlovac s dalekim Temišvarom i Dunavom. Izlet počinje u mjestu Brođani, 9km od Karlovca gdje počinje tvoj doživljaj pustolovine na vodi.

Prvo što ćeš doživjeti bit će rijeka Kupa - pogled s visine na njeno smirujuće zelenilo i osjećaj stabilnosti njenog toka dok polako prolazi ispred tebe i pogled na Zoru, predivan veliki drveni brod, stopljen s prirodom, težak i smiren u svojoj moći da vlada rijekom. 

Dočekat će te zapovjednik broda i brodarci, riječni mornari koji će ti već dočarati povijest plovidbe, skrenuti pozornost na staništa dabrova ili ispričati priču o potopljenim lađama, podvodnim crkvama.

Nakon kretanja i nekoliko trenutaka uživanja u krajoliku, čut ćeš priče o povijesti područja; posebne dragocjenosti Kupe, priče o potopljenim lađama i napadima Turaka, o Kupi rijeci života, selima Kolapjana i Kelta uz koja ćete prolaziti, o velikim ribama pronađenima u rijeci, posebnosti flore i faune. Najmlađe će zabaviti brodskom sirena i zvonjava na brodskom zvonu, a najhrabriji će moći zakormilariti ovim velikim brodom. 

Za vrijeme plovidbe pred tobom se pruža prekrasan krajolik zelene Kupe i njenih obala, za bolji pogled možeš prošetati palubom lađe, udahnuti predivan zrak, možeš i virnuti u kormilarsku kabinu, pogledati valove koje brodski motori rade ili jednostavno sjediti i ne raditi ništa. ;)

Pogled će ti plijeniti zvonici crkava koje Kupa obavija, ljepota Pokupske tradicijske arhitekture, bunkeri i srušeni željeznički most s graničarskom pričom iz Domovinskog rata, ali i svakodnevni stanari u čiji češ dom zakoračiti – vretenca, bijele čaplje, divlje patke, a možda i neki šaran.
 

Rezerviraj svoj termin već danas i upusti se u nezaboravnu pustolovinu rijekom Kupom!

Aurora Colapis

Brođani,
Karlovac, Hrvatska

www.aurora-colapis.hr

Dodatno predlažemo i...