Logiraj se

Već sam registriran

ili upiši svoje podatke

Registriraj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Split, Heritage hotel Plaza Marchi: 2 dana za dvoje u luksuznom objektu od 415 kn!

Objekt je smješten u centru staroga grada Splita, 30 metara od mora, na UNESCO-m zaštićenom Mihovilovom trgu

  • Super cijena
  • 415 kn
  • Ponuda istječe za:
  • Kupljeno 4

11.04.2021    2

  • 24 luskuzno opremljene sobe
  • Dizajnerska keramika i elegantni interijer
  • Na vrhu zgrade terasa s pogledom na cijeli grad
  • U centru Staroga grada, 30 m od mora, na UNESCO-m zaštićenom Mihovilovom trgu

Povijest:
 
Plaza Marchi Old Town izgrađena je iznad podstrukturnih dvorana Dioklecijanove palače i graniči s ostatcima crkve Sv. Mihovila, najstarije crkve u Splitu koju je vodila obitelj Marchi. Objekt je bio sklonište za djecu, budući da je obitelj Marchi vodila zakladu za siročad i siromašnu djecu. Obitelj je zgradu kasnije darovala gradu Splitu, a sredinom 20. stoljeća na lokaciji se nalazio Hotel Salona. Danas, Plaza Marchi vraća svoje prvobitno ime kako bi odala počast obitelji koja je odigrala značajnu ulogu u povijesti Splita i njegovih građana. Plaza Marchi Old Town spomenik je svjetske kulturne baštine, jer sadrži dobro očuvane dijelove zapadnoga zida i podstrukturne dvorane Dioklecijanove palače, koja je spomenik svjetske baštine UNESCO-a.
 
Plaza danas:
 
Plaza Marchi Old Town obnovljen je pod budnim okom konzervatora. Objekt ima 24 luksuzno opremljene sobe s hrastovim namještajem, izloženim kamenim zidovima i freskama načinjenim od drvenih podova. Sobe imaju vlastite kupaonice s dizajnerskom keramikom, tuševima i kozmetičkim priborom te LCD ekrane sa satelitskim programima te bežični internet. Naše su sobe osmišljene kako bi pružile najvišu kvalitetu spavanja i osigurale Vam dobrobit. Elegantni interijer, prostrani prozori i obnovljeni kameni zid s povijesnim ostatcima razlikuju se u svakoj sobi. Na samom vrhu zgrade možete uživati u terasi s pogledom na cijeli grad, njegove povijesne dijelove, more i otoke, dok se u prizemlju i ispred zgrade može uživati uz kavu i promatrati živi grad.
 
Boraveći u Plaza Marchi Old Town ****, smjestit ćete se na lokaciji koja ne zahtijeva automobil, pa ćete moći slobodno hodati povijesnim uličicama, osjećajući sjenu prošlosti antičkoga centra grada u blizini Rive, poznatog splitskog šetališta i izuzetno dobro očuvane palače rimskoga cara Dioklecijana. Objekt je smješten u centru staroga grada Splita, 30 metara od mora, na UNESCO-m zaštićenom Mihovilovom trgu. To ga čini idealnim polazištem za šetnju i doživljaj očaravajuće atmosfere centra grada, ili možete samo sjediti i upijati sunčeve zrake u jednom od brojnih kafića na otvorenom. 
 

Split vas čeka!

Heritage hotel Plaza Marchi

Ulica Mihovilova širina 1,
Split, Hrvatska

www.maestral-accommodation.com

Dodatno predlažemo i...