Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Logiraj se

Već sam registriran

ili upiši svoje podatke

Registriraj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Pirovo brašno vrijedan izvor vitamina, minerala proteina i celuloznih vlakana za 149kn!

Pirovo brašno poznato je po svojoj izvrsnoj kvaliteti, mogu ga koristiti osobe intolerantne na GLUTEN te oboljeli od celijaklije

  • Vrijednost340 kn
  • Popust56%
  • Ušteda191 kn
 • 149 kn
 • rasprodano!
  Prodan je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 20

 • Bogat izvor vitamina, minerala i proteina
 • Pirovo zrno je žilavo i tvrdo, a kad se kombinira s drugim žitaricama daje dozu hrskavosti
 • Sadrži vrijedne aminokiseline u odličnom omjeru te ugljikohidrate, sadrži i masti, vitamine B skupine i vitamin E i K, te mnogobrojne minerale (željezo, fosfor, kalcij, magnezij, i mnoge druge)

Pir je jedna od najstarijih vrsta žitarica, a potječe iz Azije odakle je donesen na Bliski istok odakle se proširio na Europu - u vrijeme Rimskog carstva bio je glavna namirnica rimskih vojnika koji su jeli pirovu kašu. 
Danas je na tržištu moguće kupiti pir u osnovnom obliku, ali i pirovo brašno, tjesteninu i mlijeko, dok se od njega rade mnogi obroci: od doručaka, do deserata i vrhunskih kolača.
 
Pirovo zrno je žilavo i tvrdo, a kad se kombinira s drugim žitaricama daje dozu hrskavosti. Pir je izgledom sličan pšenici, samo s malo većim zrnom, te ga odlikuje odlična probavljivost. Upravo stoga, koristi se u prehrani bolesnika i rekonvalescenta, te za prehranu djece i starijih osoba.
 
U narodnoj medicini, pir se koristi za liječenje kožnih i alergijskih osipa, neurodermitisa, reumatskih oboljenja, dijabetesa, povišenog kolesterola te probavnih teškoća. Ako imate problema s probavom i zatvorom, savjetujemo da redovito jedete pir i ti problemi će biti iza vas.
U svojem sastavu, pir sadrži vrstu ugljikohidrata koji imaju važnu ulogu u zgrušavanju krvi, ali i stimulaciji imunološkog sustava organizma. Osim toga, za razliku od obične pšenice sadrži 10 do 12 posto više proteina što ga čini jako dobrim izvorom proteina te sadrži esencijalne aminokiseline, kojih obično nema u hrani koja nije životinjskog porijekla.
Dakle, osim što pir sadrži vrijedne aminokiseline u odličnom omjeru te ugljikohidrate, sadrži i masti, vitamine B skupine i vitamin E i K, te mnogobrojne minerale (željezo, fosfor, kalcij, magnezij, i mnoge druge).
Budući da sadrži slabiji oblik glutena, pir je žitarica koju podnose i osobe intolerantne na gluten, ali i oboljeli od celijakije.
Preporučujemo da pir uvrstite u prehranu zbog niza pozitivnih učinaka koje će on imati na vaše zdravlje, ali i zbog njegovog nutritivnog bogatstva koje ga ističe među žitaricama.

Aromas

Ilica 49,
Zagreb

Telefon:091 481 7676

rene@besttravel.hr
www.facebook.com/FoodTravel-1562418280674164/

Dodatno predlažemo i...