Logiraj se

Već sam registriran

ili upiši svoje podatke

Registriraj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Karneval Venecija: dvodnevno putovanje 02.03. za 479 kn!

Istražite Veneciju i otoke lagune koji kriju zanimljive legende i priče, degustirajte čuvene kekse po kojima je poznat Burano, oduševite se vrsnim majstorima sa Murana, i oduševite se šarenim i slikovitim maskama na ulicama Venecije

  • Super cijena
  • 72 kn
  • Ponuda istječe za:
  • Kupljeno 2

02.03.2019    1

  • Prvo odredište Torcello, nastariji naseljeni otok lagune
  • Jedan od najpoznatijih zaljubljenika u šarm otoka bio je Ernest Hemingway
  • Prezentacija izrade Murano stakla vrsnih umjetnika staklara na otoku Murano
  • Burano najpoznatiji po čipkarstvu i šareno obojenim kućama
  • Šetnja Venecijom uz pratitelja i uživanje u šarenilu i maskama

Istražite Veneciju i otoke lagune koji kriju zanimljive legende i priče, degustirajte Bussolà i Essi - čuvene kekse po kojima je poznat Burano, oduševite se vrsnim majstorima sa Murana koji će Vam prezentirati izradu poznatog stakla, i oduševite se šarenim i slikovitim maskama na ulicama Venecije...
 
1. dan: ZAGREB/RIJEKA - TORCELLO - MURANO - BURANO

Okupljanje grupe na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506) u 03:45 sati. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, slijedi polazak prema Veneciji u 04:00h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku (uz mogućnost ukrcaja putnika na Vratima Jadrana), Sloveniju i Italiju preko Trsta sve do VENECIJE, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak na pristanište PUNTA SABBIONI, gdje ćemo izaći iz autbousa, malo predahnuti i ukrcati se u turistički brodić (VAPORETTO), koji će nas odvesti na obilazak otoka lagune.
 
Prvo odredište je TORCELLO, najstariji naseljeni otok lagune, te nekoć najgušće naseljeni otok. Na otoku se nalazi katedrala Santa Maria Assunta unutar koje se nalaze vrijedne bizantske freske, crkva Santa Fosca, a putem do katedrale se nalazi i most "Ponte del diavolo" uz kojeg se veže legenda da se na mostu jedan par poljubio i poslije toga misteriozno nestao...
 
Jedan od najpoznatijih zaljubljenika u šarm otoka bio je američki književnik Ernest Hemingway koji je na Torcellu proveo izvjesno vrijeme 1948. godine, te napisao dobar dio svog romana "Preko rijeke i u šumu". Nakon zajedničke šetnje i razgleda otoka, slijedi slobodno vrijeme za individualne programe.
 
Okupljanje grupe i plovidba do otoka MURANO, koji je svjetski poznat zahvaljujući izradi staklenih predmeta, a pred Vašim će očima vrsni umjetnici STAKLARI prezentirati način izrade nimalo jednostavnih staklenih oblika.
 
Nakon tog, ukrcati ćemo se u vaporetto i krenuti prema BURANU, otoku koji je najpoznatiji po čipkarstvu i svojim šareno obojenim kućama koje su izgrađene kako bi ribari u olujama lakše mogli prepoznati svoje domove. Ovaj slikoviti otok je prema mnogima ljepši od Veneciji, a zahvaljujući bogatoj gastronomskoj ponudi, pruža savršen užitak! Trgovine prepune kreativnih modnih detalja nikog ne ostavljaju ravnodušnim - čipkaste lepeze, romantični suncobrani,... Oduševiti ćete se! Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te ukrcaj na vaporetto. Vožnja do pristaništa Punta Sabbioni, ukrcaj u autobus i odlazak prema hotelu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: VENECIJA -  ZAGREB/RIJEKA
 
Nakon doručka, odjava iz hotela i odlazak autobusom do pristaništa Punta Sabbioni, gdje ćemo se ukrcati u vaporetto i krenuti prema Veneciji, točnije do TRGA SV. MARKA. Po iskrcaju sa vaporetta, očekuje nas šetnja uz pratitelja: KANAL GIUDECCA - RIVA DEGLI SCHIAVONI – MOST UZDAHA - TRG SV. MARKA - DUŽDEVA PALAČA - BAZILIKA SV. MARKA – MOST RIALTO – KANAL GRANDE.

Nakon razgleda i upoznavanja ljepota Venecije, slijedi slobodno vrijeme za osobne programe, uživanje u šarenilu i maskama po slikovitim ulicama Venecije, ali i romantičnu šetnju skrovitim uličicama. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te odlazak prema trgu sv. Marka gdje ćemo se ukrcati na vaporetto. Vožnja do pristaništa Punta Sabbioni, kraći predah, ukrcaj u autobus i polazak prema Hrvatskoj. Vožnja autobusom kroz Italiju i Sloveniju uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.
 
Cijena uključuje:
✓ prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije
✓ licenciranog pratitelja
✓ noćenje u hotelu 3*/4* u okolici Venecije na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama
✓ sve razglede prema programu te troškove jamčevine
✓ troškove organizacije i prodaje
 

Cijena ne uključuje:
✓ ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
✓ kartu za vaporetto
✓ fakultativne sadržaje
✓ boravišnu pristojbu
✓ karte javnog prijevoza
✓ troškove osobnih narudžbi
✓ sve ne navedene troškove
✓ skretanje s rute
✓ putno osiguranje

Obavezna nadoplata:
✓ vaporetto na relaciji Punta Sabbione – Venecija – Punta Sabbione: povratna karta 12,00 €
✓ vaporetto na relaciji Punta Sabbione – Murano – Burano – Torcello – Punta Sabbione povratna karta 21,00€
✓ boravišna pristojba 1,00 €
✓ slušalice za razgled grada (preporuka zbog očekivane gužve u gradu): 3 €/osoba

Moguća nadoplata:
✓ jednokrevetna soba 130 kn/noć

Organizator ovog putovanje je putnička agencija Smart Travel (ID KOD: HR-AB-01-070116312) i kupnjom potvrđujete da ste suglasni o općim uvjetima koje možete pročitati ovdje.

Smart Travel

Amruševa 10/2,
Zagreb, HR-AB-01-070116312, Hrvatska

Telefon:(01) 2862 899 (pon-pet: 9-16 h)

info@smart-travel.hr
www.smart-travel.hr

Dodatno predlažemo i...