Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Logiraj se

Već sam registriran

ili upiši svoje podatke

Registriraj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

BiH, Oaza mira Vlašić: 2 dana, 1 noćenje u prostranoj vili za do čak 8 osoba za 599kn!

Netaknuta planinska priroda i vrhunska usluga dovoljan su razlog da savršen odmor provedete u Hotelu Oaza Mira Vlašić

  • Super cijena
  • 599 kn
  • rasprodano!
    Prodan je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
  • Kupljeno 2

31.03.2019    2-8

  • Hotel Resort Oaza Mira nalazi se na Vlašiću
  • Smješten svega 2 km od centra skijališta Babanovac, 2,2 km od žičare Babanovac i 3 km od žičare Markovac

Dilema gdje provesti godišnji odmor, u ljetnom ili zimskom periodu, ili u bilo koje drugo doba godine, samo jednom posjetom na planinu Vlašić može se smatrati rješenom.

Za ovakve tvrdnje mnogo je razloga, a oni se ne traže-jednostavno su tu, Bogom dani… Ovdje se mogu pronaći sva rješenja za kompletan odmor tijela i duše. Upravo to je ponuda planine Vlašić…

Netaknuta planinska priroda i vrhunska usluga dovoljan su razlog da savršen odmor provedete u Hotelu Oaza Mira Vlašić. Ako nas samo jednom posjetite i iskusite našu čaroliju, vratiti ćete se opet. 

Villa
Villa dočarava sjaj, mir, konfor i eleganciju iz koje se pogled pruža na predivne obronke Vlašića u nevjerovatnom zelenilu. Sobe sa pogledom na prirodu pružaju vam da se opustite i ponovno napunite svoje baterije dok Vas miris kahve razbuđuje i pogled Vam se pruža na predivni Vlašić.
 
Oaza mira svojim gostima omogućava boravak u elegantnim villama na dva kata. Villa posjeduje tri spavaće sobe, privatni parking, šadrvan, terasu, kuhinju, grijanje na pelet… Ville su predviđene za boravak do 8 osoba.
 
Villa je opremljena 32” LCD TV sa kablovskom TV, besplatnom WI-FI konekcijom i telefonom.
 
Gostima su također na raspolaganju mini bar, sef, klima uređaj, kao i kompletno opremljena dva kupatila u kojima se nalaze fen za kosu, pegla (na zahtjev gosta), ručnici i hotelska kozmetika.
 
 
O Vlašiću:
 
Planina Vlašić aa 1943 metra visokim vrhom Paljenikom, planina Vlašić podjednako je udaljena od Jadranskog mora i velikih kontinentalnih gradova u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Čak sto kilometara šumskih puteva, rijeka Ugar i njene pritoke Ilomska i Kobiljska rijeka, nebrojene livade, sve je to nezaobilazan izazov brojnim planinarima tokom ljetnih mjeseci. Snijeg koji se pak na ovoj planini zadržava čak pet mjeseci u godini pravi je raj za svakog skijaša.
 
Vlašićki sir spada među najbolje bijele sireve u salamuri/surutki. Pretpostavka je da su tehniku spravljanja sira u salamuri u ove krajeve donijeli stočari nomadi s istoka koji su se nazivali Vlasima. Otuda je i postalo ime za planinu Vlašić. Ovu tradiciju su kasnije preuzeli stočari s okolnih planina, pa se danas vlašićki sir proizvodi širom BiH i šire regije.
 
Rijeka Ugar
Ugar (do 1878. rijeka je nosila ime Brzica) je rijeka u Bosni i Hercegovini, desna pritoka Vrbasa. Izvire na planini Vlašiću, na oko 1550 m n/v (lokalitet “Prelivode”). Na toj vododijelnici izviru još tri rijeke: Ilomska, Vrbanja i Bila. Ulijeva se u Vrbas 20-ak kilometara nizvodno od Jajca.
 
Najveći desni pritoci Ugra su: Pljačkovac, Ilomska, Kobilja, Zirin potok, Kusin potok i Ugrić, a lijeve: Lužnica, Dedića i Andrijevića potok, Bunar, Oraški i Kukavički potok.
 
Tornjak
Tornjak je pastirski pas čija je zemlja porijekla Bosna i Hercegovina, a dominantan region uzgoja u BiH je širi region planine Vlašić (centralni dio BiH). Ime Tornjak potiče od riječi “tor” što znači ograđen prostor za smještaj i odmor ovaca na otvorenom prostoru na planinskoj ispaši. Ova pasmina živi na području BiH koja je tu postojala hiljadu godina unazad, o čemu svijedoči i pisani dokument. Hroničari su ovog psa registrirali prije deset stoljeća pod nazivom Kanis montanus – planinski pas, a od davnina ga je naše domaće stanovništvo nazivalo Tornjak. Tornjak je kao autohtona pasmina registrovan 9. 5. 1981. godine pod imenom “Bosansko-hercegovački pastirski pas- tornjak”. Za njega je tada otvoren jugoslovenski rodovnik. Formirana je komisija od kinoloških sudaca sa zadatkom da uradi stručni dio poslova potrebnih za standardizaciju pasmine i njeno registriranje kod FCI kao nove autonomne pasmine pasa pod gore navedenim imenom. Standard je urađen i finaliziran 5. 10. 1990. godine u Travniku.
 
Vidimo se na Vlašiću!

Oaza mira Vlašić

Babanovac/Šišava bb,
Travnik, Bosna i Hercegovina

www.hotelresort-oazamira.ba

Dodatno predlažemo i...