Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Logiraj se

Već sam registriran

ili upiši svoje podatke

Registriraj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Adventska bajka Bavarske: trodnevno putovanje busom 15.-17.12.!

Čarobna adventska bajka Bavarske: Regensburg, Rothenburg ob der Tauber, Nürnberg i Passau

  • Super cijena
  • 1190 kn
  • rasprodano!
    Prodan je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
  • Kupljeno 2

15.12.2017    1

  • Ragensburg jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova Njemačke
  • Rothenburg je najljepši romantični grad u Njemačkoj kojeg posjećuju milijuni turista
  • Poslužio za snimanje filmova PInocchio i Charlie i tvornica čokolade
  • Bogata adventska ponuda u tradicionalnim kućicama i štandovima

Čarobna adventska bajka Bavarske: Regensburg, Rothenburg ob der Tauber, Nürnberg i Passau!
 
1. dan: ZAGREB – REGENSBURG – NÜRNBERG
 
Okupljanje grupe na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506) u 05:00 sati. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, slijedi polazak prema Njemačkoj u 05:15 sati. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Njemačku, preko doline rijeke DUNAV, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Prva destinacija koju ćemo obići je REGENSBURG, prema mnogima jedan od najljepših srednjevjekovnih gradova Njemačke. Grad se može pohvaliti prekrasnom povijesnom gradskom jezgom koja obiluje tornjevima i palačama i koja će Vas zasigurno oduševiti. Šetnju i razgled Regensburga ćemo započeti šetnjom preko STAROG MOSTA i rijeka DUNAV i REGEN. Kraća šetnja će nas dovesti u povijesnu gradsku jezgru gdje nas očekuje daljni razgled: GOLIJATOVA KUĆA - GRADSKA VIJEĆNICA - KATEDRALA SVETOG PETRA - RIMSKI TORANJ - STARA KAPELA, bogato ukrašena crkva u rokoko stilu sa pozlaćenim ukrasima - MÜNSTER crkva - stara rimska vrata PORTA PRETORIA. Središtem grada dominiraju uske srednjovjekovne uličice, a tu se nalazi i najstariji restoran s kobasicama na području Njemačke. Slijedi slobodno vrijeme za individualne programe, posjet božićnom sajmu u povjesnoj gradskoj jezgri, kupnja poklona i suvenira ili vrijeme za gastronomske užitke u jednom od restorana koji se nalaze u uskim uličicama. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i vožnja do NÜRNBERGA. Smještaj u hotel. Noćenje.
 
2.dan: ROTHENBURG OB DER TAUBER I NÜRNBERG
 
Nakon doručka, odlazak prema autobusu i vožnja prema njemačkoj romantičnoj cesti, kojom ćemo doći do jednog od najljepših romantičnih gradića u Njemačkoj: ROTHENBURGA. Riječ je o jednom od najčuvenijih mjesta u Njemačkoj kojeg godišnje posjete milijuni turista iz cijeloga svijeta. Rothenburg toliko očarava tako da i ne čudi što je poslužio za snimanje nekoliko filmova među kojima se posebno ističu ''Charlie i tvornica čokolade'' te ''Pinocchio''… Rothenburg je posebna bavarska bajka, koja će Vas očarati! Uske uličice ovog grada skrivaju bogatu prošlost, a građevine koje se mogu vidjeti svjedoče o njoj. Polazište u obilasku grada je VELIKA GRADSKA KUĆA čiji je gotički dio izgrađen 1250. godine, a renesansni nadograđen 1572. godine. Nakon toga šetnja vodi do CRKVE SVETOG JAKOVA koja je specifična po tome što ispod nje prolaze automobili. U blizini se nalazi MUZEJ KRIMINALA I SREDNJOVJEKOVNIH SPRAVA ZA MUČENJE i nekoć se nalazio MUZEJ PORCULANSKIH LUTKI, čija je kolekcija rasprodana 2014. godine… Nakon razgleda povijesne jezgre slobodno vrijeme za posjet božićnom sajmu, posjet nekom od muzeja (preporuka: Božićni muzej) ili kušanje specijaliteta uključujući poznate rothenburške kugle od prhkog tijesta s različitim okusima. Okupljanje grupe i vožnja prema NÜRNBERGU, najvećem gradu franačke Bavarske. Po dolasku, odlazimo u razgled grada: GRADSKE ZIDINE - UTVRDA KAISERBURG - KUĆA ALBRECHTA DÜRERA - CRKVE SV. SEEBALDA I SV.LOVRE - BOLNICA SV.DUHA - MOST NA RIJECI PEGNITZ - GLAVNI TRG S FONTANOM I CRKVOM FRAUENKIRCHE - GRADSKA VIJEĆNICA. Slobodno vrijeme za posjet najpoznatijem božićnom sajmu u Europi i kupnju suvenira i poklona. Miris nürnberških medenjaka, poznatih kobasica i kuhanog vina uz prekrasno ukrašene štandove sajma i božićne ukrase zasigurno će Vas oduševiti i postati jedna od najdražih ''slika'' Adventa. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
 
3.dan NÜRNBERG/OKOLICA – PASSAU – ZAGREB

Raniji doručak i odjava iz hotela. Slijedi vožnja dolinom Dunava prema biskupskom gradu PASSAU, koji je smješten na tri rijeke: DUNAVU, ILZU i INNU. Zahvaljujući svom slikovitom položaju, grad je ujedno poznat po riječnim krstarenjima. Po dolasku, slijedi razgled stare gradske jezgre: GRADSKA VIJEĆNICA - HOTEL WILDER MANN - WITTELSBACHOV TRG - RESIDENZPLATZ I FONTANA - BISKUPSKA REZIDENCIJA - KATEDRALA SV.STJEPANA ukrašena stropnim slikarijama i najvećim orguljama u Europi. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje starih zanatskih ulica, kupnju suvenira ili uživanje u gastronomskoj ponudi koju možete pronaći u povijesnom okruženju slikovitog grada. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Hrvatskoj. Slijedi vožnja Njemačkom, Austrijom i Slovenijom uz kraća zaustavljanja putem, prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb, na mjesto polaska je predviđen u kasnijim večernjim satima. 

Uživajmo u adventskim mjesecima koji slijede uz Smart Travel!

Smart Travel

Amruševa 10/2,
Zagreb, HR-AB-01-070116312, Hrvatska

www.smart-travel.hr

Dodatno predlažemo i...