plaćanje na rate

Istra-Vodnjan, Casa Rustica****: Praznik rada i mjesec svibanj za dvoje na jugu Istre!

Istra - Vodnjan

Ne propustite priliku! Ponuda istječe za
 • 0

  Dana

 • 0

  Sati

 • 0

  Minuta

 • 0

  Sekundi

Praznik rada i mjesec svibanj na jugu Istre!

Sobe "Casa Rustica" nalaze se u Istri, 3 km istočno od Vodnjana, na cesti prema Barbanu.

Familija Božac živi na ovom obiteljskom ruralnom gospodarstvu od 1992. godine, odnosno od kada su došli na ideju o obnavljanju starog imanja. Na ovom imanju rodila se i njegova vlasnica Sandra Božac, rođ. Cetina.

Cijela obitelj marljivo zajednički radi, uživa u dolasku svakog novog gosta i raduje se svakom novom susretu s njima. Svim namjernim gostima ili slučajnim prolaznicima, kao i svim korisnicima usluga Obrta Guranis, želimo veliku dobrodošlicu na stanciju Guran, u naše smještajne kapacitete, te seoski turizam.

Mi smo: Mladen, Sandra, Sandi, Ivana, Mateo, Erik, Ivana, Toni i Nolan.

Lokacija

Istra je najveći hrvatski poluotok smješten na sjeveru Jadranskog mora. Naziv Istra potječe od ilirskog plemena Histri, koje je živjelo u tom području. Rimljani su se naselili u istri 177 godine prije Krista. Istra je imala bogatu i burnu prošlost, nakon koje su u njoj ostali brojni spomenici i objekti. Kad dođete u Istru, obvezno trebate posjetiti Brijunsko otočje, amfiteatar u Puli, Eufrazijevu baziliku u Poreču, crkvu sv. Eufemije u Rovinju i brojne druge spomenike. Istru krasi bogata i netaknuta priroda, to je raznolika regija u kojoj u jednom danu možete obići planine, tihi kontinetalni dio bogat zelenilom, vinogradima i maslinicima, predivnu morsku obalu s bezbroj otočića, uvala i plaža. Istra živi životom malih sela, ubrzanih gradova i mješavine kultura, jezika i naroda. Klima Istre je veoma ugodna mediteranska klima koja svakom gostu omogućava da uživa u ljepotama i blagodatima Istre bez obzira na godišnje doba. Istrijani dobro poznaju turizam jer prvi organizirani turizam u Istri potječe iz doba Rimljana, kada je car Vespazijan u svrhu zabave sagradio amfiteatar u Puli. Gastronomska ponuda Istre će vas u potpunosti osvojiti - kušajte lokalni pršut, maslinovo ulje, tjestenine, tartufe, meso boškarina (istarskog goveda), sviježe ulovljene ribe, školjke i rakove, nezaboravna vina, likere i rakije. Istra se ponosi svojom autohtonom kuhinjom - nećete požaliti istarsko gastronomsko iskustvo.

Vodnjan/Dignano je gradić na jugozapadu Istre koji je u prošlosti bio značajno urbano središte. Njegova povijest počela je sa starim Rimljanima koji su se naselili na području grada. U II st. prije Krista, teritorij Vodnjana dobio je na čuvanje neki Attinivs, a Vodnjan je tada bio poznat kao VICUS ATTINIANUM - smatra se da je njegov naziv Adignani, Dignano nastao upravo iz tog naziva, no lokalno stanovništvo postepeno je iz naziva Dinjano stvorilo naziv Vodnjan. Grad je u svojoj burnoj prošlosti bio pod vlašću Ostrogota (Barbara), Bizanta, Venecije, nakratko Napoleona, Austrije... Gradska jezgra Vodnjana sačuvala je svoj srednjovjekovni izgled s vežama i uskim uličicama koje nepravilno vijugaju među kućama, s kaldrmama i pročeljima od obrađenog kamena, starim ulicama s još uvijek upečatljivo raspoznatljivim gotičko-venecijanskim, renesansnim i baroknim stilom, te brojnim crkvama. Bogata povijest ostavila je za sobom vrijedne zgrade i spomenike - npr. palaču obitelji Bettica, crkvu sv. Blaža čiji je zvonik najviši u Istri i u kojoj se čuvaju mumificirana tijela svetaca i relikvije, elegantnu crkvu Sv. Marije Karmelske, itd. Stanovnici Vodnjana oduvijek se bave poljoprivredom, posebice maslinarstvom i vinogradarstvom, te turizmom, pa je grad i danas poznat po izvrsnim vinima i maslinovom ulju. Svake godine Vodnjan organizira Dane mladog maslinovog ulja, na kojima okuplja maslinare i uljare iz regije. Suvremeni Vodnjan svojim gostima nudi brojne aktivnosti: biciklizam, golf, tenis i sportsko jahanje. Tijekom ljetnih mjeseci u Vodnjanu se održavaju atraktivne svečanosti, poput Festivala lavande, Bumbarske fešte, Lerona (međunarodnog festivala folklora), itd. Vodnjan se nalazi svega 9 km od antičke Pule, najvećeg grada u u Istri, te u blizini atraktivnih ljetnih destinacija kao što su Nacionalni park Brijuni, Peroj, Barbariga, Fažana. Gosti Vodnjana koji se zažele tipičnih ljetnih aktivnosti na moru, mogu se u tim mjestima kupati i sunčati, zabaviti ronjenjem, ribarenjem, odbojkom na pjesku,tenisom, golfom, jahanjem, biciklizmom,zabaviti u adrenalinskom parku,te drugim vodenim i obalnim sportovima i aktivnostima. Istarska obala poznata je po svojoj ljepoti i netaknutoj prirodi pa svaki gost može pronaći plažu i zabavu po svom ukusu.

Priuštite si zanimljive izlete po promo cijenama:

1. Vodnjanska priča Istrian de Dignan: posjetite didaktičku farmu, aroma vrt, slikajte se sa životinjama, nahranite istarske vole, magarce, konje, ručajte u Izletišti Casa Rustica, u vođenoj turi po Vodnjanu posjetite Eco muzej, upoznajte se sa Vodnjanskom pričom, sa najužom ulicom, saznajte zašto se starosjedioci Vodnjana zovu bumbari)

2. Vođena degustacija vinarije Medea u Vodnjanu: kušajte pjenušavu malvaziju, zatim majlvaziju Montiron i merlot Punta grego, te vrhunsko extradjevičansko ulje Punta cissana, suhe nareske i domaći kruh (16-18). Posjet najmodernijoj uljaru u Hrvatskoj, gdje ćete uživo doživjeti preradu maslinovog ulja uz stručnjake maslinarstva…poslušajte priču zašto imamo najbolja ulja na svijetu.

3. AROMATIČNI DAN U SVIJETU BILJAKA
Naučite nešto o dobrobiti mediteranskoga ljekovitog i aromatičnog bilja, upoznajte dobrobit prirodne kozmetike branda FITOAROMA , te njegovu uporabu u wellnessu, kozmetici i zdravlju. NAUČITE NEŠTO NOVO! Poslušajte priču o brdu Sv. Franje, gdje je smješten Svijet biljaka. Lavanda nije samo za ormare, Lovor je najjači dezinficijens od mediteranskih biljaka, Komorač je afrodizijak za žene, Smilje – besmrtna biljka za regeneriranje kože, Ružmarin je biljka energije, Smrikva i komorač za detoksikaciju...

4. VOĐENO PJEŠAČENJE STAZOM SREDNJOVJEKOVNI PUTEVI
Tematsko pješačenje poučnom stazom, sa mnogobrojnim arheološkim nalazištima, zdrav ručak.

Čarobna Istra vas čeka!

Što uključuje ponuda

Korištenje kupona

Jedan kupon vrijedi za dvije osobe

Jedna osoba može koristiti 3 kupona na svoje ime

Jedna osoba može pokloniti 3 kupona

Provjera raspoloživosti prije kupnje kupona i potvrda rezervacije po primitku kupona na +385 52 511 039, +385 91 788 1390 ili guranisusluge@gmail.com

Nakon provjere termina, isti je potrebno rezervirati na način da se na mail pošalje: kupon, ime i prezime, broj telefona i željeni termin.

Rok iskoristivosti kupona: 29.04.-27.05.2022.

Kupon se smatra iskorištenim ukoliko je korisnik rezervirao termin, a nije došao ili otkazao termin 2 dana prije dolaska

Nakon isteka roka iskoristivosti kupon nije moguće koristiti

Ostale napomene

Obavezna nadoplata - boravišna pristojba (plaćanje u objektu):
✓ 7 kn/dan odrasla osoba    
✓ 3,5 kn/dan djeca 12.-18. g.    
✓ djeca do 12 godina ne plaćaju
Mogućnost nadoplate (plaćanje u objektu):
✓ polupansion (večera u 3 slijeda): odrasla osoba: 100 kn, djeca 3 - 14 godina 75 kn/dijete, djeca do 3 godine gratis 
Check in od 14 h, check out do 11 h    
Boravak kućnih ljubimaca dozvoljen uz upit

Kontakt i lokacija

loyalty Kupnjom dobiješ 20 HRK

* - Poklon kod možeš iskoristiti na sljedećoj kupovini. Minimalan iznos košarice mora biti 200 HRK.

Kupljeno više od 0

expired

Ostavi nam svoju email adresu kako bi te obavijestili kada ponuda postane ponovno dostupna

Predložene ponude