plaćanje na rate

Ultrazvuk i pregled kukova za bebe u Poliklinici Đurić

Centar

Ne propustite priliku! Ponuda istječe za
 • 0

  Dana

 • 18

  Sati

 • 0

  Minuta

 • 0

  Sekundi

Ultrazvuk i pregled kukova 

Pregled kukova za bebe važan je za rano otkrivanje bilo kakvih nepravilnosti kukova i zdjelice te pravovremeni početak liječenja koji omogućuje otklanjanje mogućih poteškoća s hodanjem kasnije u razvoju.

U slučaju da kod djeteta ostane nepravilan položaj zglobne glavice i nedovoljno razvijena zglobna čašica, dolazi do poremećene funkcije kuka i do propadanja zglobne glavice zbog nepravilne opskrbe krvlju. 

Prirođeno iščašivanje zgloba kuka najčešća je prirodna deformacija koštano-zglobnog sustava kod djece i spada u razvojne poremećaje. Prema statistici, do 4,5% novorođenih beba ima neki oblik razvojnoj poremećaja kuka. Ultrazvuk i pregled kukova dijagnosticira upravo takvo stanje.

Ova pretraga važna je jer omogućava rano liječenje, a ako se s liječenjem na vrijeme- razvoj zgloba je posve normalan. Poremećaj je moguće dijagnosticirati isključivo kliničkim pregledom (Bartolowljev i Ortolanijev test) kojeg izvodi pedijatar te ultrazvučnom pretragom.

Jedan od mogućih pokazatelja iščašenog zgloba jest, ako je pri pregledu djeteta tijekom savijanja nožica u kuku za 90 stupnjeva, jedna nožica kraća ili ako su brazde na stražnjoj strani natkoljenice nesimetrične. Ovakva situacija iziskuje izradu ultrazvuka kukova kako bi se pouzdano otkrio neki od mogućih oblika poremećaja. 

Tijekom ultrazvučnog pregleda beba se postavlja bočno na krevet, najprije na jednu; a zatim na drugu stranu. Liječnik obavlja ultrazvuk na slobodnoj strani kuka.

Također, ultrazvuk kukova potrebno je učiniti djeci kod koje postoje neki od sljedećih čimbenici rizika: 

✓ razvojni poremećaja kuka u obitelji
✓ položaj djeteta u maternici zatkom ili porođaj na zadak
✓ postojanje deformacije vrata ili stopala
✓ prvorođeno žensko dijete
✓ blizanačka trudnoća
✓ manjak plodne vode u trudnoći
✓ djelovanje hormona u trudnoći
✓ nedonošenost 

Što uključuje ponuda

Korištenje kupona

Jedna osoba može koristiti 1 kupon na svoje ime
Jedna osoba može pokloniti 3 kupona
Najava 3 dana unaprijed prema uputama sa kupona
Kupon se dostavlja e-mailom
(nakon izvršene uplate) i dostupan je za printanje i iz Vašeg profila
Rok iskoristivosti kupona: 12.07.2023.
U slučaju da ponuda nije iskorištena unutar roka iskoristivosti, povrat sredstava nije moguć
U slučaju nezadovoljstva
nužno je obratiti se pružatelju usluge na licu mjesta, naknadne reklamacije neće se uvažiti
U slučaju korištenja ponude povrat sredstava nije moguć

Ostale napomene

Tijekom ultrazvučnog pregleda beba se postavlja bočno na krevet, najprije na jednu; a zatim na drugu stranu. Liječnik obavlja ultrazvuk na slobodnoj strani kuka

Ultrazvuk i pregled kukova ubraja se u redovne preglede bebe (preporučuje se učiniti ga svoj novorođenoj djeci), a pogotovo u slučaju sljedećih činitelja rizika: razvojnog poremećaja kuka u obitelji, položaja djeteta u maternici zatkom ili porođaja na zadak, postojanje deformacije vrata ili stopala, za prvorođeno žensko dijete, kod blizanačke trudnoće, manjka plodne vode u trudnoći, nedonošenosti

Pregled je važan jer rano otkrivanje nepravilnosti kukova ili zdjelice bebe omogućuje pravovremeno liječenje i sprječavanje daljnjih posljedica (poteškoća s hodom)

Redovan cjenik pogledajte OVDJE

Radno vrijeme:
pon - pet: 9 - 19 h

Kontakt i lokacija

Kupljeno više od 160

Predložene ponude