plaćanje na rate

[Sarajevo] Hotel Aziza****: 1 ili više noćenja s doručkom za dvoje + gratis paket za 1 dijete do 6 godina od 348 kn!

Sarajevo

Ne propustite priliku! Ponuda istječe za
 • 0

  Dana

 • 0

  Sati

 • 0

  Minuta

 • 0

  Sekundi

Posjetite srce Srajeva i Hotel Aziza i stvorite uspomene koje ćete pamtiti do kraja života!

Hotel Aziza **** se nalazi u srcu starog grada, Baščaršije. Smješten poviše Kovača, kod Vratničke kapije, nudi panoramski pogled na staru čaršiju, a djelimično i grad.

Priča o ljubavi Mehmeda i Azize, o porodici koju njeguju, o voljenoj ženi čije ime nosi – to je priča o Hotelu Aziza, smještenom u jednoj od starih sarajevskih mahala. Priča počinje sada već davne 1967. godine, kada je žena po imenu Aziza igrom sudbine došla da radi kao trgovkinja u neposrednoj blizini Mehmedove pekare na Baščaršiji. Dovoljno je bilo da se jednom oči sretnu u prolazu, pa da se zavole Mehmed i Aziza. Nakon tri slatke godine ašikovanja, skrivenih osmijeha i tajnih pogleda, ljubav su okrubnili brakom 1970. godine. U godinama što su slijedile, Aziza i Mehmed postali su bogatiji za tri kćerke, tri zeta i šest unuka.

Svu ljubav jednog prema drugom, prema kćerkama Ameli, Selmi, Elmedini i porodici koja danas ima četrnaest članova, utkali su u hotel u koji stranci dođu kao gosti a odu kao prijatelji.
Ovaj hotel, koji je odraz njihove ljubavi, zrači toplinom i ugođajem doma kad ste daleko od svog. Hotel je njihova porodica, koja će vas dočekati kao da je vaša, kad ste daleko od svojih najdražih. U njemu vas dočekuju kao porodica, kad ste daleko od svojih najdražih.

Dio grada u kojem je smješten hotel turistima omogućava da, štetajući starim sokacima, i danas osjete kako se nekad živjelo u Sarajevu – uske ulice, mali dućani, mentalitet i komšiluk koji su zadržali svoju formu i danas.

U okolini hotela nalazi se:

 • Gradska vijećnica Sarajevo 0,5 km

 • Sarajevska Inat kuća 0,6 km

 • Baščaršija 0,6 km

 • Vječna vatra u Sarajevu 1,8 km

 • Rijeka Miljacka 0,4 km

SMJEŠTAJ

Svih sedamnaest soba je jedinstveno, prostrano i svijetlo..
Prozori su veliki i sigurni – puštaju sunce i svjetlost unutra, a hladnoću i pomrčinu zadržavaju vani, tako da se gosti osjećaju zbrinutim, sigurnim i sretnim. Baš kao što to porodica čini.
Mnogo je simbolike u svakom kutku Hotela koji priča Azizinu i Mehmedovu priču. Ovdje i brojevi na vratima soba pričaju o njihovoj porodici. Od sobe do sobe, cijela povijest je tu, godine koje su po nečemu bile važne za porodicu Poričanin.

RESTORAN

U restoranu hotela možete se okrijepiti jutarnjom kavicom ili čajem kao i ukusnim doručkom. Udobnost je na prvom mjestu te će te se u ugodnoj obiteljskoj atmosferi ovog obiteljskog hotela osjećati kao u vlastitom domu.

Želimo vam ugodan boravak u Hotelu Aziza**** i gradu Sarajevu!

 

"Hotel sa dušom, u svakom pogledu gotovo savršeno, od uređenosti pa do zaposlenika. Na samom dolasku osjeti se dobrodošlica i pristupačnost. Ne znam što bi čovjek više mogao poželjeti. Za svaku pohvalu, svakome bih preporučila upravo ovaj hotel. Idući put kad dođemo u Sarajevo svakako se vidimo!" - Marija D.
 

"Izvrstan hotel!! Osoblje hotela mu daje dušu. Pristupačni, prijateljski uvijek raspoloženi, puni ljubavi prema gostima. U svakom trenutku su tu za vas što god da vam treba u vidu informacija." - Petar Š.
 

"Najbolji hotel i zaposlenici u kojem smo ikada odsjeli. Toliko ljubaznosti i srdačnosti je nemoguće naći. Hotel je predivno uređen, moderan je i ima dušu, žena i ja smo uživali u svakom trenutku. Poseban pozdrav Ismaru koji je duša hotela i koji nam je boravak učinio najljepšim mogućim. Jedva čekamo opet doći " - Josip B.

#SarajevoSmjestaj 

Što uključuje ponuda

Korištenje kupona

Provjera raspoloživosti prije kupnje kupona i potvrda rezervacije po primitku kupona na welcome@hotelaziza.ba ili + 387 33 25 79 40 prema raspoloživosti
Rok iskoristivosti kupona: 30.06.2022.
Kupon se smatra iskorištenim ukoliko je korisnik rezervirao termin, a nije ga otkazao minimalno 48 h ranije
Nakon isteka roka iskoristivosti, ponudu nije moguće koristiti
U slučaju da ponuda nije iskorištena unutar roka iskoristivosti, povrat sredstava nije moguć
U slučaju nezadovoljstva nužno je obratiti se pružatelju usluge na licu mjesta, naknadne reklamacije neće se uvažiti.
U slučaju korištenja ponude povrat sredstava nije moguć

Ostale napomene

 • Hotel „Aziza“ temelji se na porodičnoj tradiciji staroj više od devedeset godina
 • Hotel je smješten u jednoj od starih sarajevskih mahala
 • Baščaršija se nalazi na pet minuta hoda

Kontakt i lokacija

Kupljeno više od 0

expired

Ostavi nam svoju email adresu kako bi te obavijestili kada ponuda postane ponovno dostupna

Predložene ponude