plaćanje na rate

[Sarajevo] Hotel Aziza****: 1 ili više noćenja s doručkom za dvoje + gratis paket za 1 dijete do 6 godina uz korištenje saune za 348 kn!

Sarajevo

Ne propustite priliku! Ponuda istječe za
 • 0

  Dana

 • 0

  Sati

 • 0

  Minuta

 • 0

  Sekundi

Posjetite srce Srajeva i Hotel Aziza i stvorite uspomene koje ćete pamtiti do kraja života!

Hotel Aziza **** se nalazi u srcu starog grada, Baščaršije. Smješten poviše Kovača, kod Vratničke kapije, nudi panoramski pogled na staru čaršiju, a djelimično i grad.

Priča o ljubavi Mehmeda i Azize, o porodici koju njeguju, o voljenoj ženi čije ime nosi – to je priča o Hotelu Aziza, smještenom u jednoj od starih sarajevskih mahala. Priča počinje sada već davne 1967. godine, kada je žena po imenu Aziza igrom sudbine došla da radi kao trgovkinja u neposrednoj blizini Mehmedove pekare na Baščaršiji. Dovoljno je bilo da se jednom oči sretnu u prolazu, pa da se zavole Mehmed i Aziza. Nakon tri slatke godine ašikovanja, skrivenih osmijeha i tajnih pogleda, ljubav su okrubnili brakom 1970. godine. U godinama što su slijedile, Aziza i Mehmed postali su bogatiji za tri kćerke, tri zeta i šest unuka.

Svu ljubav jednog prema drugom, prema kćerkama Ameli, Selmi, Elmedini i porodici koja danas ima četrnaest članova, utkali su u hotel u koji stranci dođu kao gosti a odu kao prijatelji.
Ovaj hotel, koji je odraz njihove ljubavi, zrači toplinom i ugođajem doma kad ste daleko od svog. Hotel je njihova porodica, koja će vas dočekati kao da je vaša, kad ste daleko od svojih najdražih. U njemu vas dočekuju kao porodica, kad ste daleko od svojih najdražih.

Dio grada u kojem je smješten hotel turistima omogućava da, štetajući starim sokacima, i danas osjete kako se nekad živjelo u Sarajevu – uske ulice, mali dućani, mentalitet i komšiluk koji su zadržali svoju formu i danas.

U okolini hotela nalazi se:

 • Gradska vijećnica Sarajevo 0,5 km
  Sarajevska Inat kuća 0,6 km
  Baščaršija 0,6 km
  Vječna vatra u Sarajevu 1,8 km
  Rijeka Miljacka 0,4 km

SMJEŠTAJ

Svih sedamnaest soba je jedinstveno, prostrano i svijetlo..
Prozori su veliki i sigurni – puštaju sunce i svjetlost unutra, a hladnoću i pomrčinu zadržavaju vani, tako da se gosti osjećaju zbrinutim, sigurnim i sretnim. Baš kao što to porodica čini.
Mnogo je simbolike u svakom kutku Hotela koji priča Azizinu i Mehmedovu priču. Ovdje i brojevi na vratima soba pričaju o njihovoj porodici. Od sobe do sobe, cijela povijest je tu, godine koje su po nečemu bile važne za porodicu Poričanin.

RESTORAN

U restoranu hotela možete se okrijepiti jutarnjom kavicom ili čajem kao i ukusnim doručkom. Udobnost je na prvom mjestu te će te se u ugodnoj obiteljskoj atmosferi ovog obiteljskog hotela osjećati kao u vlastitom domu.

Želimo vam ugodan boravak u Hotelu Aziza**** i gradu Sarajevu!

 

"Hotel sa dušom, u svakom pogledu gotovo savršeno, od uređenosti pa do zaposlenika. Na samom dolasku osjeti se dobrodošlica i pristupačnost. Ne znam što bi čovjek više mogao poželjeti. Za svaku pohvalu, svakome bih preporučila upravo ovaj hotel. Idući put kad dođemo u Sarajevo svakako se vidimo!" - Marija D.
 

"Izvrstan hotel!! Osoblje hotela mu daje dušu. Pristupačni, prijateljski uvijek raspoloženi, puni ljubavi prema gostima. U svakom trenutku su tu za vas što god da vam treba u vidu informacija." - Petar Š.
 

"Najbolji hotel i zaposlenici u kojem smo ikada odsjeli. Toliko ljubaznosti i srdačnosti je nemoguće naći. Hotel je predivno uređen, moderan je i ima dušu, žena i ja smo uživali u svakom trenutku. Poseban pozdrav Ismaru koji je duša hotela i koji nam je boravak učinio najljepšim mogućim. Jedva čekamo opet doći " - Josip B.

#SarajevoSmjestaj 

Što uključuje ponuda

Korištenje kupona

Provjera raspoloživosti prije kupnje kupona i potvrda rezervacije po primitku kupona na welcome@hotelaziza.ba ili + 387 33 25 79 40 prema raspoloživosti
Rok iskoristivosti kupona: 01.07.2023.
Kupon se smatra iskorištenim ukoliko je korisnik rezervirao termin, a nije ga otkazao minimalno 48 h ranije
Nakon isteka roka iskoristivosti, ponudu nije moguće koristiti
U slučaju da ponuda nije iskorištena unutar roka iskoristivosti, povrat sredstava nije moguć
U slučaju nezadovoljstva nužno je obratiti se pružatelju usluge na licu mjesta, naknadne reklamacije neće se uvažiti.
U slučaju korištenja ponude povrat sredstava nije moguć

Ostale napomene

Možete kupiti više kupona te produžiti boravak
Hotel „Aziza“ temelji se na porodičnoj tradiciji staroj više od devedeset godina
Hotel je smješten u jednoj od starih sarajevskih mahala
Baščaršija se nalazi na pet minuta hoda

Kontakt i lokacija

Kupljeno više od 0

expired

Ostavi nam svoju email adresu kako bi te obavijestili kada ponuda postane ponovno dostupna

Predložene ponude