Poludnevni izlet i vožnja quadom za dvije osobe uz vodiča s uključenom svom potrebnom opremom u trajanju cca 3h!

Otočac

Velebit aktivnostiNezaboravna adrenalinska avantura uz svu potrebnu opremu i vodiča.

Ponuda je istekla!

Quad safari Gackom dolinom i Velebitskim pobrđem jedna je od najboljih turističko – kulturno – pejzažno – povijesnih avantura u Hrvatskoj. Avantura osim same vožnje raznim putevima (makadam, poljski put, šumski put i asfalt) uključuje i obilaske najatraktivnijih lokacija ovog dijela Hrvatske. Vožnja uključuje prolazak i zaustavljanja kod muzeja aviona, svetišta boga Mitre, Majerovog vrila.

Gacka dolina veliko je krško polje omeđeno Velebitom prema moru, a prema unutrašnjosti Kapelom. Poljem dominira rijeka Gacka, koja izvire na jednom kraju polja i ponire na suprotnom. Po duljini Gacka je treća ponornica na svijetu. Njezin je izvorni tok dugačak 32 km. Izvorišno područje Gacke sastoji se od mnogih manjih izvora, no tri su najjača: Tonković vrilo, Klanac i Majerovo vrilo. Izvori imaju oblik jezeraca i vrlo su slikoviti. Tu se nalazi brojne stare mlinice – "malenice", od kojih su neke obnovljene i uređene u tradicionalnom stilu. Osim mlinica, tu su i pile na vodu, stupe za stupanje i koševi za pranje sukna. Vrela rijeke Gacke proglašena su spomenikom prirode, a Gacko i Dabarsko polje značajnim krajobrazom.

Poludnevni izlet na kvadu Gackom dolinom:

10:30h okupljanje na lokaciji Velebit aktivnosti i priprema za quad safari
11:00h polazak na quad safari u dužini cca 30km i trajanju cca 3h
✓ 11:15h dolazak u siranu Runolist, obilazak sirane s upoznavanjem procesa proizvodnje i degustacija više vrsta nagrađivanih ličkih sireva (škripavac, tvrdi...)
✓ 11:45 nastavak vožnje na quadovima, obilazak Gacke doline, zaustavljanja pokraj starih aviona iz 1960.ih., obilazak svetišta boga Mitre starog 2.000g., obilazak Majerovog vrila jednog od izvora Gacke. Staza je makadam, asfalt, poljski put, šumski put.
✓ 13:45h kraj izleta

Quad safari Gackom dolinom i Velebitskim pobrđem jedna je od najboljih avantura u Hrvatskoj. Avantura osim same vožnje raznim putevima (makadam, poljski put, šumski put i asfalt) uključuje i obilaske najatraktivnijih lokacija ovog dijela Hrvatske. 

Da bi upravljali quadom morate imati vozačku dozvolu B kategorije a u avanturu se upuštate na vlastitu odgovornost! Quad je za dvije osobe (uključeno gorivo i pratnja)

Vidmo se!


Kontakt i lokacija

Velebit aktivnosti, Otočac

denis@apartman-gacka.com

091 2222 397

Prozor 257a

Predložene ponude

Otključaj skrivene ponude s popustima do -50%! 🤫 🛒

Prijavi se na KupiMe.hr newsletter i započni lov na popuste! Budi brz!