🎉 3 + 1 AKCIJA! Svaki četvrti kupon dobivaš potpuno besplatno 🎉

Tip lica i kako odrediti tip lica

10 July 2023

Odabir frizure koja odgovara vašem obliku lica može vam pomoći da istaknete svoju ljepotu i samopouzdanje. Slijedite smjernice za određivanje svog tipa lica i potražite frizure koje su najprikladnije za vaš oblik. Ne zaboravite se posavjetovati sa svojim frizerom kako biste pronašli savršenu frizuru koja vam odgovara.

Kako odrediti tip lica

Da biste odredili svoj tip lica, slijedite ove korake:

  1. Vežite kosu i povucite je natrag kako biste otkrili čelo.

  2. Stanite ispred ogledala i pažljivo promatrajte konture svog lica.

  3. Uzmite mjernu traku i izmjerite sljedeće dijelove svog lica:

    • Širina čela: Izmjerite najširu točku čela, od sljepoočnice do sljepoočnice.

    • Duljina lica: Izmjerite vertikalno duljinu lica, od sredine čela do brade.

    • Širina obraza: Izmjerite najširu točku obraza, obično ispod jagodičnih kostiju.

  4. Na temelju mjerenja možete odrediti oblik svog lica.

Ovalno lice

Ovalno lice smatra se najuniverzalnijim oblikom lica. Uravnoteženih proporcija i mekanih kontura. Svi stilovi frizura dobro se uklapaju uz ovalno lice, pa možete eksperimentirati sa različitim duljinama i stilovima.

Okruglo lice

Okruglo lice ima okrugli oblik s jednakim širinama čela i obraza te blago zaobljenom bradom. Cilj je vizualno izdužiti i suziti oblik lica. Frizure s volumenom na vrhu i slojevima oko lica mogu dodati dimenziju i suziti izgled lica.

Kvadratni oblik lica

Ovaj oblik lica ima snažne i oštre konture s jednakim širinama čela, obraza i čeljusti. Ukoliko imate baš ovaj oblik pokušajte omekšati konture. Frizure s mekim slojevima oko lica, valovima ili kovrčama mogu omekšati izgled i vizualno suziti čeljust.

Srcoliko lice

Srcolik oblika lica ima šire čelo s uskom i oštrijom bradom. Cilj je uravnotežiti gornji i donji dio lica. Frizure s volumenom na dnu i mekim slojevima oko brade mogu stvoriti ravnotežu i suziti gornji dio lica.

Duguljasto lice

Duguljasto lice karakterizira duža vertikalna duljina u odnosu na širinu. Frizeri pokušavaju vizualno skratiti lice stoga frizure s volumenom na bočnim dijelovima lica i blizu obraza mogu stvoriti iluziju kraćeg lica. Izbjegavajte previše duguljaste frizure koje bi mogli dodatno produljiti lice.