🎉 3 + 1 AKCIJA! Svaki četvrti kupon dobivaš potpuno besplatno 🎉

Kako odabrati pravi klima uređaj za svoj dom?

18 July 2023

Ljeto je savršeno vrijeme za opuštanje i uživanje, međutim, vrući dani mogu biti neizdrživi, posebno ako nemate klimu. Klima uređaji vašem domu pružaju ugodnu temperaturu što će zasigurno pomoći da se osjećate ugodnije.

Tržište nudi mnoštvo različitih modela, pa može biti teško odabrati onaj pravi za vas. U ovom članku ćemo vam dati nekoliko savjeta kako odabrati pravi klima uređaj za svoj dom

.
Odredite veličinu prostora koji želite klimatizirati.

Prvi korak je da odredite veličinu prostora koji želite klimatizirati. To će vam pomoći da odaberete klima uređaj odgovarajuće snage. U prosjeku, potreban je 1 kW snage za svakih 10 m² površine. Na primjer, ako želite klimatizirati prostoriju od 20 m², trebat će vam klima uređaj snage 2 kW.


Razmislite o tome koje dodatne funkcije želite.

Osim osnovne funkcije hlađenja, klima uređaji mogu imati i dodatne funkcije kao što su grijanje, odvlaživanje, pročišćavanje zraka i ionizacija. Razmislite koje funkcije su vam najvažnije i odaberite klima uređaj koji ih ima. Ako živite u području s hladnim zimama, možda ćete htjeti odabrati klima uređaj koji ima i mogućnost grijanja. Ako imate alergiju, možda vam je bitnija funkcija pročišćavanja zraka.


Proučite energetsku učinkovitost klima uređaja.

Energetska učinkovitost klima uređaja se mjeri razredom energetske učinkovitosti (A+++ do D). Klima uređaji s višom energetskom učinkovitošću troše manje električne energije, što će vam uštedjeti novac na računima za struju. Klima uređaj razreda A+++ troši do 40% manje energije od klima uređaja razreda D.


Usporedite cijene različitih modela.

Nakon što ste odredili veličinu, funkcije i energetsku učinkovitost klima uređaja, možete početi uspoređivati cijene različitih modela. Pazite da uspoređujete uređaje s istim karakteristikama kako biste mogli napraviti realnu usporedbu cijene.
Ukoliko uspoređujete dva klima uređaja iste veličine i energetske učinkovitosti, klima uređaj s više funkcija može biti skuplji.


Pročitajte recenzije kupaca.

Nakon što ste odabrali nekoliko modela klima uređaja, pročitajte recenzije kupaca. To vam može pomoći da dobijete uvid u kvalitetu i performanse modela.
Na primjer, ako pročitate da mnogi kupci imaju problema s određenim modelom klima uređaja, možda ćete htjeti odabrati drugi model.

Klima uređaji su složeni uređaji i važno je da ih instalira ovlašteni instalater. To će osigurati da klima uređaj bude pravilno instaliran i da radi ispravno.
Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći da odaberete pravi klima uređaj za svoj dom.

Pogledaj više


badge Čišćenje, dezinfekcija i servis klima uređaja u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji!

location-pin Zagreb i Zagrebačka županija

Čišćenje, dezinfekcija i servis klima uređaja u gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji!

50.00 EUR28.00 EUR

210.97 HRK

kupljeno 61 +