Logiraj se

Već sam registriran

ili upiši svoje podatke

Registriraj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Uvjeti prodaje - Prava kupnja d.o.o.

Prava Kupnja d.o.o. (dalje u tekstu: Prava Kupnja) omogućava i organizira promotivnu prodaju proizvoda / usluga kao posrednik u ime i za račun Partnera putem internet stranica www.kupime.hr, na način da Partner odobrava promotivni popust na svoje proizvode / usluge. 

Partner kao vlasnik proizvoda / usluge se obvezuje ugovoreni promotivni proizvod / uslugu isporučiti na najkvalitetniji mogući način, poštujući sve standarde kvalitete i savjesnog poduzetništva. Obveza Prave Kupnje je da po najvišim standardima poslovanja organizira i vodi promotivnu prodaju 

Prava Kupnja nije vlasnik, niti se nalazi u posjedu proizvoda / usluga koje promotivno nudi putem svojih stranica, pa stoga ne može ni biti odgovorna za potencijalne pravne i materijalne nedostatke proizvoda / usluga, ili za bilo kakve druge probleme i nedostatke koji mogu nastati prilikom korištenja usluga koje nudi. 

Za sve eventualne nedostatke u vezi s isporukom ili manjkavosti proizvoda/usluga koje Partner pruža odgovoran je isključivo taj Partner. Prava Kupnja ni na koji način ne može biti odgovorna za bilo kakve nedostatke proizvoda ili usluga koje promotivno prodaje. 

Vlasnik i izdavač Potvrde je određeni Partner. Kao vlasnik i izdavač potvrde, Partner je u potpunosti odgovoran za sve ozljede, bolesti, štete, potraživanja, odgovornosti i troškove korisnika tj. kupca. 

Potvrde iz prethodnog stavka služe kao dokaz o kupnji određenog proizvoda sa iskazanim popustom i izdaju se na ime kupca ili na ime koje odredi kupac. Potvrde obavezno moraju sadržavati:

 • ime kupca ili ime koje odredi kupac
 • oznaku/broj Potvrde
 • vrstu i model proizvoda/usluge
 • rok u kojem kupac može po uspješnom završetku promotivne prodaje podnijeti zahtjev za isporuku / konzumiranje proizvoda / usluge
 • mjesto i način na koji kupac može postaviti zahtjev za isporuku / konzumiranje proizvoda / usluge, te po potrebi i druge podatke.

Sve Potvrde za kupnju ugovorenog proizvoda / usluge koje za Partnera izda Prava Kupnja, a koja je ispisana s internetskih stranica www.kupime.hr, ili bilo koje internet stranice povezane s Pravom Kupnjom promocijske su Potvrde koje se nude kupcima ispod nazivne vrijednosti, i koje su podložne uvjetima i pravilima Prave Kupnje, kao i pravilima Partnera koji sudjeluje u određenoj promocijskoj akciji. 

Specifični dodatni uvjeti i pravila korištenje Potvrda kod trgovaca kao Partnera:

 • Potvrda se odnosi samo na proizvod koji prodaje trgovac Partner, ne može se odnositi na troškove poštarine ili manipulativne troškove.

 • Samo se jedna Potvrda smije koristiti po narudžbi, osim ako drugačije nije odredio sam Partner.

 • Kreditiranje je u isključivoj nadležnosti Partnera.

 • Ni Prava Kupnja ni Partner nisu odgovorni za izgubljenu ili ukradenu Potvrdu.

 • Potvrda se ne može kombinirati s drugim poklon-bonom / bonovima ili potvrdama trećih osoba / kuponima / promocijama, ne može se reproducirati niti prodavati, osim u slučaju ako je to izričito određeno u pojedinoj promotivnoj ponudi.

 • Svaka uporaba Potvrde koja nije u skladu s uvjetima i pravilima korištenja rezultirati će prestankom važenja Potvrde.

 • Valjanost Potvrde ističe na datum koji je naznačen na njoj i neproduživa je.

 • Prodavatelj-posrednik, kao ni Partner nisu odgovorni za izgubljene ili ukradene Potvrde na bilo koji način. Svaki pokušaj uporabe Potvrde suprotan uvjetima i pravilima korištenja će imati za posljedicu da Potvrda postane nevažeća. Valjanost Potvrde istječe na datum koji je naznačen na njoj i neproduživa je. Potvrda se ne može kombinirati s drugim poklon-bonom/ bonovima ili potvrdama trećih osoba / kuponima / promocijama, ne može se reproducirati niti prodavati, osim u slučaju ako je to izričito određeno u pojedinoj promotivnoj ponudi.

 • Samo se jedna Potvrda smije koristiti po narudžbi, osim ako drugačije nije odredio sam Partner. Kreditiranje je u isključivoj nadležnosti Partnera.

 • Kupnju bilo kojeg proizvoda ili usluge koje nudimo moguće je obaviti kao registrirani ili pak neregistrirani korisnik.

 • Prednost otvaranja korisničkog računa je jednostavan pristup ispisu svojih Potvrda i narudžbi, te omogućava bolje korisničko iskustvo.

 • Cijene istaknute na web stranici www.kupime.hr izražene su u kunama.

 • Trošak PDV-a je uračunat u cijenu proizvoda, te se takva obavijest nalazi u iskazanoj cijeni prilikom svake pojedine kupnje.

 • U odnosu na troškove dostave, ističe se naznaka u procesu svake pojedine kupnje jesu li troškovi dostave besplatni. U slučaju kada Partner ne dostavi Prodavatelju-posredniku točne izračune troškova dostave, Prodavatelj - posrednik će naznačiti da se troškovi dostave obračunavaju sukladno Cjeniku dostavnih službi Partnera (HP d.d., GLS i dr.), te će na odgovarajući način učiniti dostupnim Cjenike dostavnih partnera.

 • Prije potvrde narudžbe Kupac je informiran o cijeni proizvoda, cijeni dostave ako je naplatna, cijeni PDV-a, te konačnoj cijeni kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu koju plaća za naručenu uslugu kupnje.

 • U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.
       

  Korištenjem internetske stranice www.kupime.hr smatra se da je korisnik ove Uvjete prodaje u cijelosti pročitao, razumio i prihvatio.

 

Uvijeti plaćanja 

Kupac može naručiti i kupiti proizvod i/ili uslugu kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod i/ili usluga se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Plaćanje naručenih proizvoda i/ili usluga moguće je obaviti:

E-bankingom
Općom uplatom
Kreditnom karticom (MasterCard, American Express, Diners)
Debitnom karticom (Maestro, Visa)
Ekreditom
Prilikom kupnje postoji razlika između kupnje ponude i kupnje rezervacije.

Neke ponude imaju opciju isključivo rezervacije.
U tom slučaju Kupac dio plaća putem portala www.kupime.hr, a drugi dio na licu mjesta tj. prilikom korištenja same usluge.

Plaćanje na rate je moguće ako je tako navedeno u samoj ponudi i u tom slučaju odnosi se na American Express, Visu, PBZ Maestro, Mastercard i Diners kartice.

Rok za uplatu ponude je sljedeći radni dan do 16 h. Ako Kupac zakasni, a ponuda je još uvijek aktivna, Prodavatelj-posrednik će Kupcu i omogućiti uplatu ukoliko uvijeti ponude dozvoljavaju.

Ponuda se mora iskoristiti u roku iskoristivosti koji je određen za svaku ponudu a naveden je na Potvrdi. Eventualne situacije korištenja ponude izvan roka iskoristivosti, dogovor su između Kupca i Partnera.

U slučaju da Kupac ne izvrši uplatu, Partner nije dužan pružiti uslugu, a za Kupca neće nastati nikakve štetne posljedice zbog neuplate.

U slučaju plaćanja rezervacijom, a ako Kupac ne iskoristi ponudu u roku iskoristivosti zbog razloga na strani Kupca, Prodavatelj - posrednik zadržava pravo ne izvršiti povrat sredstava izvršenih na ime troškova rezervacije kao opravdani poslovni trošak pružanja usluge rezervacije. Smatra se da je Kupac upoznavanjem sa odredbama ovih Uvjeta kupnje na isto pristao.

U slučaju da je cjelokupna cijena proizvoda i/ili usluge isplaćena na račun Prodavatelja-posrednika, a Kupac nije iskoristio ponudu u roku iskoristivosti zbog razloga na strani Kupca, Prodavatelj-posrednik će u dogovoru s Partnerom preispitati uvjete za povrat uplaćenoga, između ostaloga uzimajući u obzir mogućnost korištenja ponude izvan roka iskoristivosti.

Jednako tako, ponuda se smatra iskorištenom ako je Kupac rezervirao termin i platio uslugu, a nije odjavio termin radi korištenja usluge minimalno 48 h ranije. I u ovom slučaju, Prodavatelj - posrednik zadržava pravo ne izvršiti povrat sredstava izvršenih na ime troškova rezervacije odnosno na ime korištenja cjelokupne usluge, a sve iz razloga što propuštanjem termina dolazi do nastanka štete Partneru.

Sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama. Iznos za koji će biti terećena kreditna kartica se dobiva kroz konverziju cijene iz eura u hrvatske kune prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske Narodne banke. Prilikom naplate kreditnom karticom isti se iznos pretvara u lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj internetskoj stranici.

Plaćanje omogućuje WSPay sustav za online plaćanja. U slučaju plaćanja kreditnom karticom transakcija se obavlja putem Secure Socket Layer-a (SSL) i potpuno je enkriptirana što znači sigurnu komunikaciju putem interneta. Svi osobni podaci su zaštićeni i sigurni i koriste se s namjerom da kupac kupi željeni proizvod ili uslugu.

Iskoristivost ponude biti će naznačena prilikom svake zasebne kupovine.

Kupac može i sam organizirati dostavu ili robu podići u trgovini Partnera odnosno na adresi Partnera će koristiti uslugu.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biti će izvršena u hrvatskim kunama. Iznos za koji će biti terećena vaša kreditna kartica se dobiva kroz konverziju cijene iz eura u hrvatske kune prema važećojtečajnoj listi Hrvatske Narodne banke.

Prilikom naplate vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara.

Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj internetskoj stranici.

All payments will be effected in Croatian currency. The amount your credit card account will be charged for is obtained through the conversion of the price in Euro into Croatian kuna according to the current exchange rate of the Croatian National bank. When charging your credit card, the same amount is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations. As a result of this conversion there is a possibility of a slight difference from the original price stated in our web site.