Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Logiraj se

Već sam registriran

ili upiši svoje podatke

Registriraj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Venecija, Murano i Burano: putovanje 09.02. za 219 kn!

Obiđite otoke lagune, i naučite nešto više o poznatim maskama kojima se divimo svaku godinu u vrijeme Karnevala

  • Super cijena
  • 33 kn
  • rasprodano!
    Prodan je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
  • Kupljeno 18

09.02.2019    1

  • Otok Burano poznat po čipkarstvu i šareno obojenim kućama
  • Otok Murano svjetki poznat zahvaljujući izradi staklenih predmeta
  • Obilazak Venecije uz licenciranog pratitelja

“Čovjek je najmanje svoj kada govori u svoje ime. Dajte mu masku i reći će Vam istinu.” – riječi su Oscara Wild-a koje na najbolji način dočaravaju ulogu koju su maske imale u životu Venecijanaca.. Obiđite otoke lagune, i naučite nešto više o poznatim maskama kojima se divimo svaku godinu u vrijeme Karnevala.
 
Okupljanje grupe na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506) u 02:15 sati.
 
Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, slijedi polazak prema Veneciji u 02:30h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku (uz mogućnost ukrcaja putnika na Vratima Jadrana), Sloveniju i Italiju preko Trsta sve do VENECIJE, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak na pristanište PUNTA SABBIONI, gdje ćemo izaći iz autobousa, malo predahnuti i ukrcati se u turistički brodić (VAPORETTO), koji će nas odvesti na obilazak otoka lagune.
 
Prvo odredište je VENECIJA, točnije TRG SV. MARKA. Po iskrcaju sa vaporetta, odlazak u radionicu gdje će Vam vrsni majstori demonstrirati i prezentirati izradu maski, za jedan od najpoznatijih karnevala na svijetu! Nisu smjele nositi za vrijeme velikih religijskih blagdana, međutim nošenje je bilo dopušteno od Stare godine do pokladnog utorka uoči Pepelnice, od Uznesenja do sredine lipnja te od početka listopada do sredine prosinca, a razlozi nošenja su bili raznovrsni. Maske mogu biti izrađene od kože ili u papier-mâché tehnici, a danas je većina njih izrađena od gipsa i zlatnih listića te su sve ručno oslikane…
 
Nakon uzbudljive prezentacije, očekuje nas šetnja uz pratitelja: KANAL GIUDECCA - RIVA DEGLI SCHIAVONI – MOST UZDAHA - TRG SV. MARKA - DUŽDEVA PALAČA - BAZILIKA SV. MARKA – MOST RIALTO – KANAL GRANDE. Nakon razgleda i upoznavanja ljepota Venecije, slijedi slobodno vrijeme za osobne programe, posjete muzejima, romantičnu šetnju skrovitim uličicama i trgovima Venecije. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te odlazak prema trgu sv. Marka gdje ćemo se ukrcati na vaporetto.
 
Plovidba do otoka MURANO, koji je svjetski poznat zahvaljujući izradi staklenih predmeta, a u radionici koju ćemo posjetiti moći ćete vidjeti izložene predmete koji datiraju od početaka proizvodnje pa sve do današnjih suvremenih umjetnina. Tako će pred Vašim očima vrsni umjetnici STAKLARI prezentirati način izrade nimalo jednostavnih staklenih oblika.
 
Nakon tog, ukrcati ćemo se u vaporetto i krenuti prema BURANU, otoku najpoznatijem po čipkarstvu i svojim šareno obojenim kućama koje su izgrađene kako bi ribari u olujama lakše mogli prepoznati svoje domove. Ovaj slikoviti otok je prema mnogima ljepši od Veneciji, a zahvaljujući bogatoj gastronomskoj ponudi, pruža savršen užitak! Trgovine prepune kreativnih modnih detalja nikog ne ostavljaju ravnodušnim - čipkaste lepeze, romantični suncobrani,... Oduševiti ćete se!
 
Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i ukrcaj na vaporetto. Vožnja do pristaništa Punta Sabbioni, kraći predah i ukrcaj u autobus. Vožnja autobusom kroz Italiju i Sloveniju uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima. 
 
Cijena uključuje:
✓ prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije
✓ licenciranog pratitelja
✓ sve razglede prema programu te troškove jamčevine
✓ troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:
✓ ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
✓ posjet radionici
✓ fakultativne sadržaje
✓ karte javnog prijevoza
✓ troškove osobnih narudžbi
✓ sve ne navedene troškove
✓ skretanje s rute
✓ putno osiguranje

Obavezna nadoplata:
✓ Vaporetto na relaciji Punta Sabbione – Murano – Burano – Venecija – Punta Sabbione (povratna karta: 21 €)
✓ Posjet radionici venecijanskih maski uz prezentaciju i demonstraciju (u trajanju od 1h, uz prevoditelja na hrvatski jezik): 6,00 €

Organizator ovog putovanje je putnička agencija Smart Travel (ID KOD: HR-AB-01-070116312) i kupnjom potvrđujete da ste suglasni o općim uvjetima koje možete pročitati ovdje.

Smart Travel

Amruševa 10/2,
Zagreb, HR-AB-01-070116312, Hrvatska

Telefon:(01) 2862 899 (pon-pet: 9-16 h)

info@smart-travel.hr
www.smart-travel.hr

Dodatno predlažemo i...