Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Logiraj se

Već sam registriran

ili upiši svoje podatke

Registriraj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Uklanjanje 1, 2 ili 3 kožne promjene 0,5 cm po izboru uz dermatoskopski pregled i lokalnu anesteziju

Riješite neželjene estetske probleme na koži (madeža, bradavica, higroma ili ksantelazme) i na vrijeme otkrijte moguće zloćudne promjene - na portalu plaćate rezervaciju

  • Super cijena
  • 450 kn
  • rasprodano!
    Prodan je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
  • Kupljeno 6

  • Većina madeža i promjena na koži je dobroćudna, no u pojedinim slučajevima riječ je o tumorima koje je nužno kirurški odstraniti
  • Ako se to učini u ranoj fazi, moguće je u potpunosti ukloniti sve kancerogene stanice
  • Uklanjanje madeža i drugih promjena na koži vrši se u lokalnoj anesteziji

Uklanjanje madeža, bradavica, lipoma, higroma ili ksantelazme 

Uklanjanje madeža i drugih promjena na koži izvodi se najčešće iz estetskih razloga, no i kada se nehotice dogodi povreda madeža uslijed koje dolazi do promjena u boji, veličini i obliku, a što može biti praćeno i bolom, svrbežom i/ili krvarenjem. Većina madeža i promjena na koži je dobroćudna, no u pojedinim slučajevima riječ je o tumorima koje je nužno kirurški odstraniti i tako prevenirati daljnju opasnost po zdravlje.
 
Ako se to učini u ranoj fazi, moguće je u potpunosti ukloniti sve kancerogene stanice, uz vrlo malu mogućnost ponovne pojave istih. Savjet liječnika trebale bi potražiti i sve osobe koje tijekom samopregleda primijete da madež raste, ima nejasne konture ili mijenja boju, neovisno o mogućoj mehaničkoj povredi.
 
Uklanjanju madeža često se pristupa i kada se nalaze na mjestima na kojima su skloni povredama, primjerice uz rub donjeg rublja ili na nezgodnim pregibima na tijelu.
 
Bradavica je zarazna kožna izraslina koja može nastati na bilo kojem dijelu tijela. Uzrokuju ih različiti oblici humanog papiloma virusa (HPV-a). Obično su bezbolne, no mogu uzrokovati bol ako se nalaze na dijelovima tijela koji su često pod pritiskom, poput stopala. Bradavice se prenose direktnim i indirektnim kontaktom, a najsklonije infekciji su osobe oslabljenog imuniteta.
 
Higrom je dobroćudni cistični tumor mekog tkiva šake. Radi se o potkožnom izbočenju ili oteklini koja se najčešće javlja na nadlanici u području ručnog zgloba, ponekada se može javiti u dubini ručnog zgloba tako da se na površini ne vidi izbočenje. Higrom izaziva neobjašnjivu bol zgloba, a može se javiti odjednom ili postupno tijekom par mjeseci. Uklanjanjem higroma rješava se uzrok boli kao i problemi s pokretljivošću zgloba.
 
Ksantelazma je promjena koja nastaje na gornjim ili donjim kapcima, može se javiti zbog povišene masnoće u krvi ili drugih promjena u metabolizmu. Obično je žućkastonarančaste boje i nepravilna oblika. Sama po sebi je bezopasna, ali predstavlja estetski problem.
 
Tijek zahvata
 
Prije samog zahvata biti će potrebno promjene na koži pregledati dermatoskopom. Zbog opasnosti od pojačanog krvarenja i pojave hematoma preporučuje se izbjegavanje lijekova koji utječu na koagulaciju krvi, a minimalno 10 dana prije same operacije preporučuje se i prestanak pušenja.
 
Na dan zahvata preporučuje se koristiti običan sapun ili gel za tuširanje umjesto hidratantnih pripravaka.
 
Uklanjanje madeža i drugih promjena na koži vrši se u lokalnoj anesteziji. Drugim riječima, pacijent je tijekom čitavog zahvata budan i kontaktibilan, a umrtvljuje se tek područje na kojem će se vršiti odstranjivanje.
 
Osim površinskog dijela madeža, odstranjuje se i donje tkivo koje se nalazi pod kožom, a odstranjeno tkivo se, potom, šalje na patohistološku analizu. Tako će pacijent dobiti konkretnu informaciju o mogućim naznakama bolesti.
 
Tijek oporavka i korisni savjeti
 
U danima neposredno nakon operacije bit će nužno redovno previjanje mjesta na kojima se madež nalazio, a nakon uklanjanja konaca ožiljak će, sukladno liječničkim uputama, nekoliko tjedana biti potrebno njegovati specijalnim dermokozmetičkim preparatima.
 
Tijekom oporavka, a osobito do vađenja konaca preporučuje se izbjegavati veće fizičke napore.
 
Oporavak od zahvata traje oko tjedan dana, no preporučuje se dulje vrijeme izbjegavati direktno izlaganje sunčevim zrakama odnosno UV zračenju.

Poliklinika Superiora

Voćarska ulica 14,
Zagreb, Hrvatska

www.superiora.hr

Dodatno predlažemo i...