Logiraj se

Već sam registriran

ili upiši svoje podatke

Registriraj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Napravite tumorski marker za žene ili muškarce i otkrijte tumor na vrijeme!

Nemojte čekati simptome već djelujte odmah i uvjerite se u svoje zdravlje bez najave uz nalaze gotove isti dan

  • Super cijena
  • 105 kn
  • Ponuda istječe za:
  • Kupljeno 23

  • Nije potrebno dolaziti natašte
  • Nije potrebna najava dolaska
  • Nalazi su gotovi isti dan (moguće poslati nalaze mailom)

Tumorski markeri su jednostavni za obaviti, nalazi su gotovi isti dan, a vi ćete biti sigurni u svoje zdravlje.

 
Tumor u početku nema nikakve fizičke simptome, ali ljudski imunološki sustav vrlo rano prepoznaje nenormalne tumorske stanice. Tumorski markeri su molekule koje se u većim koncentracijama nego što je normalno pojavljuju u krvi bolesnika s karcinomom. Oni su proizvod samog karcinom ili imunološkog sustava kao odgovor na prisutnost tumora ili nekog drugog stanja. Njihovo je mjerenje i identifikacija korisno za dijagnozu, liječenje karcinoma i praćenje terapijskog uspjeha.
 
CEA
 
Karcinoembrionalni antigen poznato kao CEA je tumorski biljeg kojeg stvara oko 90% kolorektalnih tumora i koji je povezan s malignim karakteristikama tumora. Određivanje njegove koncentracije u krvi preporučuje se kod bolesnika s dijagnosticiranim kolorektalnim tumorom, pogotovo nakon operacije i kao praćenje pri pojavi recidiva.
 
CA 19-9
 
Karbohidratni antigen 19-9 (CA19-9) je glikoproteinski tumorski marker čije su vrijednosti u serumu povišene kod bolesnika s različitim gastrointestinalnim karcinomima, kao što su karcinom gušterače, debelog crijeva, želuca i jetre. Preporučuje ga se odrediti u serumu kod osoba oboljelih od karcinoma gušterače, te za praćenje terapije.
    
CA 125
 
Karbohidratni antigen 125 (CA 125) je tumorski biljeg čije su povećane koncentracije povezane s prisutnošću tumora jajnika kod žena. Koristi se za praćenje stanja bolesnica s tumorom jajnika, procjeni terapijskog odgovora te ponovne pojave tumora. S obzirom da razina CA 125 dobro korelira s masom tumora, ovaj biljeg je dobar za procjenu uspješnosti terapije. Također služi kao sekundarni biljeg tumora gušterače.
 
CA 15-3
 
Karbohidratni antigen 15 - 3 (CA15-3) je tumorski biljeg koji se najčešće koristi u praćenju bolesnica s tumorom dojke. Povećane koncentracije mogu se naći i kod nekih drugih bolesti (upalne promjene jetre i gušterače, HIV infekcija i dr.)
 
AFP
 
Alfa-fetoprotein (AFP) je tumorski biljeg za pomoć u dijagnostici i praćenju bolesnika s primarnim tumorom jetre i karcinomom testisa (uz nalaz HCG-a i LDH).
 
Alfa-fetoprotein (AFP) pripada grupi onkofetalnih proteina. Nastaje u fetusu za vrijeme trudnoće, prolazi kroz placentu, te se normalno nalazi u krvi trudnica. AFP i HCG su važni za probir Down-ovog sindroma.
 
Drugi tumori s mogućim povišenim AFP vrijednostima su karcinomi gušterače, želuca, testisa.
 
 

Analiza Lab

Kašinska 27/d,
Sesvete, Hrvatska

www.poliklinika-analizalab.hr

Dodatno predlažemo i...