Logiraj se

Već sam registriran

ili upiši svoje podatke

Registriraj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Toskana i Cinque Terre: četverodnevno putovanje za Uskrs za 1690 kn!

Posjetite Toskanu, jednu od najljepših talijanskih regija i predivni nacionalni park Cinque Terre

  • Super cijena
  • 253 kn
  • Ponuda istječe za:
  • Kupljeno 3

10.04.2020    1

  • Obilazak najstarijeg sveučilišnog grada, Bologne
  • Cinque Terre naziv je za skupinu od pet sela koja se nalaze na obali Italije
  • Noćenje u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na bazi polupansiona
  • Odlazak u Pisu, Sienu, San Gimignano i Firenzu

1. dan, RIJEKA - BOLOGNA - MONTECATINI TERME

Polazak autobusom iz Rijeke u jutarnjim satima prema Toskani, jednoj od najljepših talijanskih regija.

Uz dva planirana usputna zaustavljanja na autocesti dolazimo u "trbuh Italije", pokrajinu Emilia Romagna i njezin glavni grad Bolognu oko 13.30h. Ovaj je grad etruščanskog podrijetla stoljećima bio važan urbani centar, a u 14. stoljeću jedan od najvećih na kontinentu. Danas je Bologna jedan od najbogatijih gradova u Italiji, poznat kao grad studenata (najstarije sveučilište na svijetu iz 1088. godine) i izvrsne hrane (osobito pršuta, mortadele, sira parmiggiano reggiano).

Bologna je sedmi najveći talijanski grad, u kojem živi oko 390 tisuća stanovnika. Šetnja gradom: portici-arkade (kojima je grad premrežen, a koji su u srednjem vijeku bili obavezni kod gradnje zgrada uz glave ulice Bologne, kako bi i konji i pješaci bili zaštićeni od sunca i kiše) - Piazza Maggiore, centralni gradski trg - Neptunova fontana - Archiginnasio (prvo sjedište sveučilišta). Slobodno vrijeme za ručak i predah pred nastavak putovanja za Toskanu. Smještaj u hotel u Montecatini Terme, ugodnom lječilišnom gradu. Šetnja gradićem i noćenje.

2. dan,  MONTECATINI TERME – fakultativni izlet autobusom i vlakom CINQUE TERRE – PISA

Doručak. Našim autobusom krećemo prema nacionalnom parku Cinque Terre. Ulazimo u Liguriju i dolazimo u grad La Spezia. Tu se ukrcavamo na vlak. Nastavljamo dalje vlakom do nacionalnog parka Cinque Terre. Jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta Italije.

Prva stanica na kojoj silazimo je Riomaggiore, najjužnije selo u parku. Slobodno vrijeme za šetnju. Staza ljubavi povezuje Riomaggiore sa sljedećim selom, Manarolom koja ima predivnu prirodnu luku na koju je dograđen mol za lučicu malih čamaca koji se lagano odmaraju zaštićeni od vjetrova. Boravak u Manaroli je iznimno čudesan, jer su vidici oko njega najljepši. Pauza za kavu i fotografiranje. Povratak u La Speziu vlakom.

Nastavljamo dalje prema Pisi. Stižemo na Trg čudesa gdje vam pogled bježi s krstionice na katedralu, a završava na čuvenom Kosom tornju. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Ako se niste fotografirali barem jednom „gurajući“ toranj, kao da niste bili u Toskani. Iskoristite slobodno vrijeme za to. Povratak u hotel. Noćenje

3. dan,  SIENA i SAN GIMIGNANO

Doručak. Polazak za Sienu u 9h. Dolazak u Sienu oko 10.30 i šetnja gradom. Vidjeti ćemo slijedeće znamenitosti: Fortezza Medicea (utvrda koju je dala izgraditi firentinska obitelj Medici kada su osvojili neprijateljski grad Sienu) - Basilica Cateriniana (bazilika Sv. Dominika u kojoj je pokopana Sv. Katarina Sienska, zaštitnica Europe) - Monte dei Paschi, najstarija banka na svijetu - Piazza del Campo, glavni gradski trg, izgrađen u obliku školjke, s Palazzo Pubblico, sjedištem vlade nekadašnje Sienske republike, današnjom gradskom vijećnicom, i tornjem Torre del Mangia visokim 102 metra - katedrala Uznesenja blažene djevice Marije, s jednom od najimpresivnijih crkvenih fasada na svijetu. Slobodno vrijeme za ručak.

Nastavak putovanja za San Gimignano - srednjovjekovni gradić izgrađen u romaničko-gotičkom stilu, poznat po svojim tornjevima. Nekad je nad gradom stajalo više od 70 tornjeva koji su gradile aristokratske i trgovačke obitelji kao simbol svog bogatstva. Danas ih je preostalo 14. Šetnja gradom glavnom ulicom u kojoj su dućani, sladoledarnice i suvenirnice, do Piazza della Cisterna i Piazza Duomo. Moguć uspon na jedan od tornjeva. Navečer povratak u Montecatini Terme. Noćenje.

4. dan,  - MONTECATINI TERME - FIRENZA - RIJEKA 

Doručak i odjava iz hotela. Krećemo u Firencu vlakom iz Montecatini Terme. Po dolasku krećemo u šetnju gradom na rijeci Arno. Firenca je sa oko 380 tisuća stanovnika osmi najveći talijanski grad, a svakako jedan od najposjećenijih. Uz turizam, važne su prehrambena (osobito proizvodnja vina), tekstilna i modna industrija (Salvatore Ferragamo, Gucci, Roberto Cavalli...). Obilazimo lokalne znamenitosti i divimo se svjetski poznatim primjerima renesansne umjetnosti: Palazzo Pitti (dom vladarske obitelji Medici) - crkva Santa Croce, najveća franjevačka crkva na svijetu, počivalište  Michelangela i Gallileija - Ponte Vecchio, srednjovjekovni most ispunjen zlatarnicama i suvenirnicama - Vasarijev hodnik – Piazza della Signoria s gradskom vijećnicom Palazzo Vecchio i Loggiom dei Lanzi, galerijom skulptura renesansne umjetnosti na otvorenom - muzej Ufizzi - Piazza della Repubblicca - firentinska katedrala (Santa Maria del Fiore) s kupolom arhitekta Filippa Brunelleschija kojeg smatraju začetnikom renesansne arhitekture – krstionica – Giottov zvonik. Nakon šetnje gradom, slobodno vrijeme do 15h kada krećemo za Hrvatsku. Dolazak u Rijeku oko 23h.

Cijena uljučuje:
✓ prijevoz turističkim autobusom prema programu
✓ noćenje u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s doručkom. Ujutro se poslužuje buffet doručak koji uključuje slatke i lagane zalogaje.
✓ voditelja putovanja - vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
✓ izlet u Firenzu i lokalnog vodiča u Firenzi
✓ sve razglede prema programu te troškove jamčevine
✓ troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:
✓ ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
✓ dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
boravišnu pristojbu - obvezna doplata u hotelu 3*, po osobi, po noćenju, 1 €/u hotelu 4*, po osobi, po noćenju, 1,50 €
večera u hotelu 8 € po osobi za jedan obrok
izlet autobusom i vlakom u NP Cinque Terre (dnevna karta) s ulaznicom u Nacionalni park i posjet Pisi, uključene i pristojbe za ulaz u gradove – 25 € po osobi
izlet u Firenzu vlakom (karta vlakom na relaciji Montecatini Terme-Firenca, usluga lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku) - 20 € po osobi
doplatu za jednokrevetnu sobu 490 kn (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

POPUSTI:
✓ djeca do 11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10% popusta
✓ odrasla osoba na pomoćnom ležaju po redovnoj cijeni

NADOPLATA ZA ODABIR SJEDALA U AUTOBUSU (nije obavezna) - Za posebno sjedalo u autobusu:
✓ 1 red – sj. 3,4 - 100 kn
✓ 2 red – sj. 5,6,7,8 - 100 kn

Organizator ovog putovanje je putnička agencija Cromatours (ID KOD: HR-AB-51-040017822) i kupnjom potvrđujete da ste suglasni o općim uvjetima koje možete pročitati ovdje.

Cromatours

Nova cesta 64,
Opatija, Hrvatska

www.cromatours.hr

Dodatno predlažemo i...