Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Logiraj se

Već sam registriran

ili upiši svoje podatke

Registriraj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Testiranje antitijela štitnjače anti-TG i anti-TPO - uz odmah gotove nalaze!

Pretraga koja na vrijeme otkriva autoimune poremećaje ove iznimno bitne žlijezde

  • Vrijednost440 kn
  • Popust53%
  • Ušteda231 kn
 • 209 kn
 • rasprodano!
  Prodan je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 15

 • Nije potrebno dolaziti natašte
 • Nije potrebna najava dolaska
 • Nalazi su gotovi isti dan (moguće poslati nalaze mailom)

Poliklinika Analiza Lab osigurava svojim pacijentima najvišu razinu profesionalne brige o zdravlju te izgradnju trajnog odnosa uzajamne suradnje u savladavanju mogućih zdravstvenih tegoba.
 
Sve pretrage rade se preporučenim metodama prema zahtjevima Hrvatske komore medicinskih biokemičara (HKMB) na najsuvremenijim, visokokvalitetnim analitičkim instrumentima, koji omogućuju da se u istom uzorku krvi ili mokraće napravi veliki broj pretraga u vrlo kratkom vremenu. Analitički instrumenti umreženi su laboratorijskim informacijskim sustavom koji osiguravaju brzinu, sljedivost svakog uzorka unutar laboratorija i trajnu pohranu rezultata, pri tom poštujući sve zakonske i etičke norme.

Testiranje antitijela štitnjače 
 
Provjerom antitijela štitnjače dobiva se mogućnost ranog otkrivanja bolesti vezanih uz ovu žlijezdu.Anti - TPO i Anti-Tg su laboratorijski testovi koji otkrivaju prisutnost specifičnih autoantitijela na tkivo štitnjače. Ova autoantitijela se stvaraju kada naš imunološki sustav prepoznaje dijelove štitnjače kao strane.
 
Osnovna funkcija štitnjače je stvaranje i izlučivanje hormona tiroksina (T4) i trijodtironina (T3). Hormoni štitnjače neophodni su za normalno funkcioniranje organizma, rast i razvoj. Naše tijelo ima sustav koji održava stalnu količinu hormona štitnjače u organizmu. Ukoliko antitijela štitnjače ometaju ovaj proces može doći do kroničnih stanja i poremećaja povezanih s nedovoljnim hormonima štitnjače (Hipotitreoza) ili prekomjerne količine hormona štitnjače (Hipertireoza). 
 
Hipotireoza može uzrokovati dobivanje na težini, umor, gušavost (povećana štitnjača), suha koža, gubitak kose, netolerancija na hladnoću i zatvor. Hipertireoza može uzrokovati simptome kao što su znojenje, brz tempo otkucaja srca, anksioznost, podrhtavanje, umor, poteškoće sa spavanjem, iznenadni gubitak težine i izbočene oči.

 

 
Određivanje antitijela (anti-TPO, anti-Tg) provodi se za ispitivanje uzroka povećane štitne žlijezde (gušavosti), kao praćenje kada drugi rezultati štitnjače (kao što su slobodni ili ukupni T3, slobodni ili ukupni T4 i / ili TSH) pokazuju odstupanja od normalnih vrijednosti. Prvo se traži ispitivanje protutijela kako bi se pomoglo u dijagnosticiranju autoimune bolesti štitnjače i odvajanje od drugih oblika bolesti štitnjače.
 
Testovi antitijela protiv štitnjače također se mogu zatražiti i u nekim neimunološki uvjetovanim bolestima štitnjače ili u autoimunim bolestima drugih organa (npr. šećerna bolest tip I, sistemski lupus erythematosus (SLE), reumatoidni artritis ili perniciozan anemija ).
 
Praćenje hormona štitnjače osobito je važno u trudnoći. Štitnjača utječe na tijek trudnoće i porod te zdravlje novorođenčeta i majke nakon poroda. Poremećaji rada štitnjače mogu imati teške i trajne posljedice za dijete (mentalna retardacija). 

U Poliklinici Analiza Lab, dočekat će vas ljubazno i stručno osoblje i omogućiti da u ugodnoj atmosferi, sa što manje stresa, bez čekanja obavite sve što ste trebali ili željeli.
 

Analiza Lab

Kašinska 27/d,
Sesvete, Hrvatska

www.poliklinika-analizalab.hr

Dodatno predlažemo i...