Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Logiraj se

Već sam registriran

ili upiši svoje podatke

Registriraj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Specijalistički pregled fizijatra i konzultacije!

Ako osjećate preskakanje zglobova ili bol u kostima, a niste sigurni zašto, rezervirajte svoj termin što prije

  • Vrijednost500 kn
  • Popust50%
  • Ušteda250 kn
 • 250 kn
 • rasprodano!
  Prodan je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 5

 • Pregled obavlja magistar fizioterapije
 • Ukliko imate stare nalaze pregleda, ponesite ih sa sobom na pregled
 • Nalazi su odmah gotovi

Fizioterapijski pregled  

Fizikalna terapija pruža usluge u cilju razvijanja maksimalne funkcionalne pokretljivosti i sposobnosti ljudi u svakoj životnoj dobi, a usluge obavlja i vodi fizioterapeut. To uključuje procjenu, utvrđivanje funkcionalnog statusa (fizioterapeutska dijagnoza), planiranje, intervenciju i evaluaciju. 
 
Fizioterapeut bi trebao razumjeti što dovodi (cjelokupna patologija) pojedinca na fizikalnu terapiju, što se uključuje i problematiku koja je povezana s patologijom, predviđanjem rezultata i vrstu problema koji uzrokuju patologiju, a koji mogu biti smanjeni kroz fizioterapijsku intervenciju. 
 
Najčešći problem kod pacijenata jesu oštećenja, kao primjerice: 
- smanjenje snage
- opsega pokreta
- izdržljivosti, ravnoteže 
- poremećaj u načinu hoda
 
Pregled započinje s procjenom pri kojoj mora biti pridana velika pozornost na posturu, tj. držanje tijela, kardiorespiratorni, živčani i mišićni potencijal te mogućnost pokreta. Na taj način moguće je precizno odrediti stvarni problem i plan terapije.
Procjena uključuje pregled pojedinca koji započinje s upoznavanjem s liječničkom dokumentacijom, stoga se kroz razgovor s pacijentom uzima anamneza - skup podataka o bolesniku koji se odnosi na njegove životne prilike, nasljednost bolesti, preboljele bolesti, odnosno sve okolnosti koje su prethodile stanju prethodne bolesti. 
 
Nakon toga, kroz posebna mjerenja i primjenu raznih testova, oblikuje se kliničko zaključivanje te se postavlja fizioterapeutska dijagnoza. 
 
U fizikalnoj terapiji koriste se različite metode koje imaju svoje učinke na tkivo na koje se apliciraju. Jedna od najčešćih metoda je elektroterapija – direktna primjena električne energije u cilju liječenja. Neke od ostalih metoda su primjerice magnetoterapija (primjena visokofrekventnog magnetnog polja), terapija ultrazvukom (primjena ultrazvučnih valova s ciljem dubinskog oporavka tkiva), terapija laserom (aplikacija svjetlosne energije u snopu s ciljem ubrzavanja cijeljenja), kineziterapija (terapija pokretom), medicinska masaža (niz sustavnih pokreta na tijelu u svrhu manipulacije tjelesnim tkivima), medicinska gimnastika (različiti oblici vježbanja s ciljem poboljšavanja zdravstvenog stanja).
 

Poliklinika Đurić

Martićeva 14,
Zagreb, Hrvatska

www.poliklinika-djuric.hr

Dodatno predlažemo i...