Logiraj se

Već sam registriran

ili upiši svoje podatke

Registriraj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Park prirode Žumberak, Kuća za odmor Jela***: 2, 3, 4 ili 5 dana za do 5 osoba od 400 kn!

Park prirode nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske u kojem se miješaju obilježja Dinarida, Alpa i Panonske nizine

  • Super cijena
  • 400 kn
  • Ponuda istječe za:
  • Kupljeno 6

30.11.2020    2-5

  • Netaknuta, čista priroda
  • Apsolutni mir
  • Vanjski roštilj
  • Košarkaško igralište, nogometno igralište na travnjaku i parkirna mjesta

Kuća ima 80 m2 stambenog prostora koji se sastoji od: kuhinje (modernog dizajna, perilica za suđe), prostranog dnevnog boravka s kaučom na razvlačenje (2 ležaja), TV, Kaminom na drva s ventilacijskim sustavom grijanja u kupaonicu i zimski vrt, kupaona (tuš kabina, umivaonik, bide, wc skoljka s rasvjetom i podnim grijanjem), spavaća soba s krevetom na kat (3 ležaja), radnim stolom, društvenim igrama, ormarićom za odjeću, dodatna prostorija za odlaganje stvari, prostrani zimski vrt s stolom i 10 stolica iz kojeg se pruža pogled kroz staklene stijene na Žumberačko-Samoborsko gorje, podnim grijanjem u zimskom vrtu, terasom s vrtnom garniturom, ljuljačkom, ležaljkama.
 
Vanjski dio kuće sadrži:košarkaško igralište, nogometno igralište na travnjaku i parkirna mjesta za osobna vozila. Kuća ima i vanjski roštilj koji se nalazi pored terase na travnjaku kako bi gosti ugodno provodili vrijeme na otvorenom, uživali u pogledu s 330 m nadmorske visine.
 
Dodatni sadržaji su: Sopotski slap, Jazovka,Sveta Gera, Budinjak,Selo Sošice, restoran Žumberački raj s ugost ponudom, caffe bar Matteo, prodavaonica namirnica, stari grad Žumberak, netaknuta, čista priroda i apsolutni mir.
Biciklizam je po Žumberačkim puteljcima vrlo atraktivan kao i kupanje u bistroj, hladnoj Slapnici.
 
Park prirode nalazi se u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske u kojem se miješaju obilježja Dinarida, Alpa i Panonske nizine. Dinarski tip se očituje u krškom reljefu, alpski krajolik je vidljiv u strmim i oštrim planinskim grebenima, a blaga, valovita pobrđa ukazuju na Panoniju.

Krajolik
U ovom dijelu Hrvatske nalazi se najveći broj naselja smještenih na nadmorskim visinama od 400-700 m.n.v. što je jedno od vrijednih obilježja ovog Parka. Uz sjevernu granicu Parka nalazi se najviši planinski greben koji je uvijek bio pod najmanjim ljudskim utjecajem i tako ostao najbliži svom izvornom obliku. U njemu dominiraju šume i planinski pašnjaci/livade. U tom dijelu nema naselja, ima vrlo malo putova, a na njegovim rubovima se pojavljuju brojni izvori.
 
Samoborsko gorje tj. istočni dio Parka svojim krajolikom iskače iz cjeline strmim i duboko usječenim dolinama kroz koje teku vodom bogati potoci, planinskim šumovitim grebenima na kojima se obično nalaze mala seoska naselja.
Plešivički kraj ili jugoistočni dio je gusto naseljen s južne strane gdje seosko stanovništvo obrađuje brojne vinograde na blagim terasama sve do Jastrebarskog. Vršni greben i sjeverna strana su strmiji i obrasli šumom.
 
Središnji dio Parka se stepeničasto spušta prema jugu i u njemu se izmjenjuju brežuljci, zaravnjena polja i usječene doline vodotoka (npr. kanjon Kupčine i Slapnice). U tom dijelu nalazimo najveći broj seoskih zbijenih naselja koja su jednoliko raspoređena po cijelom prostoru. Tradicionalan način života i korištenja prostora uvjetovao je nastanak karakterističnog krajolika gdje se isprepliću sela i zaseoci s oranicama, livadama i pašnjacima te sa šumama. Jugozapadni Vivodinski kraj je blago valovit brdski krajolik s brojnim vinogradima i obrađenim površinama te dobrom naseljenošću. Zapadni dio Parka je najslabije naseljen i u njemu dominiraju šume. U područjima oko naselja nalazimo livade i malo polja koja se još obrađuju. 

Kuća za odmor Jela***

Kostanjevac 27 H,
Kostanjevac, Hrvatska

www.fb.com/pages/category/Vacation-Home-Rental/Ku%C4%87a-za-odmor-Jela-107214341012014

Dodatno predlažemo i...