Logiraj se

Već sam registriran

ili upiši svoje podatke

Registriraj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Fizijatar - specijalistički pregled i preporuka za terapiju

Uključena procjena držanja, test opsega pokreta i test snage mišića + 30% popusta na terapije u Poliklinici Đurić

  • Vrijednost400 kn
  • Popust38%
  • Ušteda150 kn
 • 250 kn
 • Ponuda istječe za:
 • Kupljeno 3

 • Pregled obavlja magistar fizioterapije
 • Ukliko imate stare nalaze pregleda, ponesite ih sa sobom na pregled
 • Dodatna pogodnost 30% popusta na propisanu terapiju

Fizioterapijski pregled 

 
Fizikalna terapija pruža usluge u cilju razvijanja maksimalne funkcionalne pokretljivosti i sposobnosti ljudi u svakoj životnoj dobi, a usluge obavlja i vodi fizioterapeut. To uključuje procjenu, utvrđivanje funkcionalnog statusa (fizioterapeutska dijagnoza), planiranje, intervenciju i evaluaciju. 
 
Fizioterapeut bi trebao razumjeti što dovodi (cjelokupna patologija) pojedinca na fizikalnu terapiju, što se uključuje i problematiku koja je povezana s patologijom, predviđanjem rezultata i vrstu problema koji uzrokuju patologiju, a koji mogu biti smanjeni kroz fizioterapijsku intervenciju. 
 
Najčešći problem kod pacijenata jesu oštećenja, kao primjerice: 
- smanjenje snage
- opsega pokreta
- izdržljivosti, ravnoteže 
- poremećaj u načinu hoda
 
Pregled započinje s procjenom pri kojoj mora biti pridana velika pozornost na posturu, tj. držanje tijela, kardiorespiratorni, živčani i mišićni potencijal te mogućnost pokreta. Na taj način moguće je precizno odrediti stvarni problem i plan terapije.
Procjena uključuje pregled pojedinca koji započinje s upoznavanjem s liječničkom dokumentacijom, stoga se kroz razgovor s pacijentom uzima anamneza - skup podataka o bolesniku koji se odnosi na njegove životne prilike, nasljednost bolesti, preboljele bolesti, odnosno sve okolnosti koje su prethodile stanju prethodne bolesti. 
 
Nakon toga, kroz posebna mjerenja i primjenu raznih testova, oblikuje se kliničko zaključivanje te se postavlja fizioterapeutska dijagnoza. 
 
U fizikalnoj terapiji koriste se različite metode koje imaju svoje učinke na tkivo na koje se apliciraju. Jedna od najčešćih metoda je elektroterapija – direktna primjena električne energije u cilju liječenja. Neke od ostalih metoda su primjerice magnetoterapija (primjena visokofrekventnog magnetnog polja), terapija ultrazvukom (primjena ultrazvučnih valova s ciljem dubinskog oporavka tkiva), terapija laserom (aplikacija svjetlosne energije u snopu s ciljem ubrzavanja cijeljenja), kineziterapija (terapija pokretom), medicinska masaža (niz sustavnih pokreta na tijelu u svrhu manipulacije tjelesnim tkivima), medicinska gimnastika (različiti oblici vježbanja s ciljem poboljšavanja zdravstvenog stanja).
 

Poliklinika Đurić

Martićeva 14 (4 kat),
Zagreb, Hrvatska

bit.ly/2FkI1xL

Dodatno predlažemo i...