Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Logiraj se

Već sam registriran

ili upiši svoje podatke

Registriraj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Ergometrija ili test opterećenja!

Ova dijagnostička pretraga služi za dijagnosticiranje koronarne bolesti srca i srčanih aritmija

  • Vrijednost600 kn
  • Popust30%
  • Ušteda180 kn
 • 420 kn
 • rasprodano!
  Prodan je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 2

 • Ergometrija se provodi u svrhu otkrivanja srčanih bolesti
 • Ergometrija može dati i bitne informacije osobama koje nemaju simptome koronarne bolesti

Ergometrija

Ergometrija ili test opterećenja je pretraga kojom se mogu otkriti simptomi i znakovi bolesti srca koji nisu prisutni u mirovanju.
 
Ergometrija se provodi u svrhu otkrivanja srčanih bolesti (angina pektoris, predinfarktno stanje), procjene stanja koronarnih arterija nakon infarkta, procjene uznapredovalosti postojeće srčane bolesti, provjere aritmije srca te procjene sposobnosti za neka zanimanja (profesionalni vozači, sportaši i slično).
 
Pretraga se preporučuje ako osjećate bolove u prsima, kod sumnje na anginu pektoris uz simptome pritiska, žarenja, stiskanja i bolova u prsima, nakon srčanog infarkta te kod visokog arterijskog tlaka uz simptome zatiljnih glavobolja, nesvjestice, zujanja u ušima, nestabilnosti u hodu, kao i kod poremećaja srčanog ritma.
 
Ergometrija može dati i bitne informacije osobama koje nemaju simptome koronarne bolesti, ali imaju više faktora rizika; postojanje srčanih bolesti u obitelji, pretilost i slično, kao i kod osoba koje planiraju započeti s intenzivnim sportskim aktivnostima, ali su do tada vodili sjedilački ili manje aktivan način života.

Kako se izvodi pretraga?
 
Testiranjem se mjeri sposobnost srca i kardiovaskularnog sustava za rad pod uvjetima povećanog opterećenja. Pretraga se izvodi na pokretnoj traci uz mjerenje promjena otkucaja srca (pulsa) i krvnog tlaka.
 
Test se izvodi tako da se opterećenje konstantno povećava, odnosno svakih 3 minute mijenja se nagib trake i brzina gibanja trake uz snimanje EKG-a i mjerenje tlaka. Stručno osoblje je s vama cijelo vrijeme tijekom provođenja pretrage. Pretraga traje 30 do 40 minuta, a nalazi su gotovi odmah.
 
Priprema za pretragu
 
Potrebno je ponijeti svu medicinsku dokumentaciju koju imate od prije. Na dan testiranja ne smije se piti kava i pušiti.
 
Dva sata prije pretrage ne smijete uzimati hranu, no nije potrebno biti natašte. Za testiranje je potrebno obući ugodnu obuću i odjeću, preporučuje se trenirka i tenisice. Na dan testiranja preporučuje se izbjegavati veće fizičke napore.
 

Ustanova za zdravstvenu skrb Vaš pregled 1

Trpinjska ulica 5a,
Zagreb, Hrvatska

www.vaspregled.hr

Dodatno predlažemo i...