Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Logiraj se

Već sam registriran

ili upiši svoje podatke

Registriraj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Cjelodnevni aktivni izlet na rijeci Gacki!

Uz vožnju biciklom, kajakarenje i obilazak znamenitosti grada Otočca provedite nezaboravan dan u prirodi

  • Vrijednost195 kn
  • Popust51%
  • Ušteda100 kn
 • 95 kn
 • rasprodano!
  Prodan je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
 • Kupljeno 19

 • Cjelodnevni izlet na rijeci Gacki 
 • Vožnja biciklom oko rijeke u dužini od 25 km 
 • Obilazak raznih znamenitosti
 • Nakon bicikla, vožnja kajakom  po rijeci u dužini od 7,5km
 • Ukoliko dođe do štete na biciklima - korisnici snose odgovornost!

Gacka dolina veliko je krško polje omeđeno Velebitom prema moru, a prema unutrašnjosti Kapelom. Poljem dominira rijeka Gacka, koja izvire na jednom kraju polja i ponire na suprotnom. Po duljini Gacka je treća ponornica na svijetu. Njezin je izvorni tok dugačak 32 km. Izvorišno područje Gacke sastoji se od mnogih manjih izvora, no tri su najjača: Tonković vrilo, Klanac i Majerovo vrilo. Izvori imaju oblik jezeraca i vrlo su slikoviti. Tu se nalazi brojne stare mlinice – "malenice", od kojih su neke obnovljene i uređene u tradicionalnom stilu. Osim mlinica, tu su i pile na vodu, stupe za stupanje i koševi za pranje sukna. Vrela rijeke Gacke proglašena su spomenikom prirode, a Gacko i Dabarsko polje značajnim krajobrazom.

 

 

Današnja izvrsna ponuda Velebit aktivnosti sastoji se od najma bicikla, kajakerenje po rijeci Gackoj i razgledavanje znamenitosti grada Otočca. Vožnja biciklima oko rijeke Gacke u dužini 25km lagane staze. Uz put se obilaze razne znamenitosti poput Rimskog grada Arupiuma, granice Osmanskog Carstva, svetište boga Mitra , muzej aviona, izvor Gacke s mlinicama i pitoretske crkvice sv. Franje.

 

 

 

 

Nakon 25km na biciklu, dočekuju vas kajaci i vozi se ruta od 7,5km po rijeci Gacki u trajanju od 2 - 3 sata. Gacka je idealan izbor za veslanje za odrasle i djecu. Prolazi se najljepšim krajolikom ispod podvelebitskog brda Plasina, zatim podno povijesnog brda Prozorina s Frankopanskom utvrdom na 650mnm, preko zavoja Šatrić i lagano prema Vivoškom slapu kroz usijek Rudani. Nakon cca 2,5 sata stiže se na odredište kod restorana Bumrang gdje se može nadoplatiti ručak (preporuča se gacka pastrva na koju kupci ove ponude imaju 20% popusta). 

 Dag Tribal je lagani kajak s dovoljno mjesta za troje ljudi (dvoje odraslih i dijete). Uz kajak možete iznajmiti i kvalitetne dvoglede marke Nikon te promatrati ptice Gacke i približiti si pejzaže i detalje koji vas zanimaju. 

Specifikacije kajaka 

Osoba 2+1, dužina 3,90, širina 0,90, težina 30 kg, nosivost 250 kg, samooticanje vode, stabilnost 9/10

Velebit aktivnosti j.d.o.o.

Prozor 257a,
Otočac, Hrvatska

www.velebit.info

Dodatno predlažemo i...