Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Logiraj se

Već sam registriran

ili upiši svoje podatke

Registriraj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Advent u Toskani: trodnevno putovanje 15.-17.12.!

Advent u slikovitoj Toskani uz mirise i okuse neodoljivih talijanskih slastica: Pisa, Firenza, Siena, San Gimignano! U cijenu uključeni svi izleti i polupansion

  • Super cijena
  • 1189 kn
  • rasprodano!
    Prodan je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
  • Kupljeno 9

15.12.2017    1

  • Izleti u Pisu, Sienu, San Gimignano i Firenzu
  • Siena je jedno od najljepših mjesta čarobne Toskane
  • Srednjovjekovni tornjevi San Gimignana
  • Razgled Firence u pratnji lokalnog vodiča

Advent u slikovitoj Toskani: Pisa, Firenza, Siena, San Gimignano! U cijenu uključeni svi izleti i polupansion!
 
1.dan: ZAGREB/RIJEKA – PISA – MONTECATINI TERME
 
Okupljanje grupe u 03:40h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04:00h prema Italiji. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 06:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, do veličanstvene PISE gdje ćemo najveću pažnju posvetiti trgu CAMPO DEI MIRACOLI na kojem se nalazi KATEDRALA, KRSTIONICA , čuveni 58 m visoki KOSI TORANJ, koji je dovršen 1 350. godine te čuveno groblje CAMPOSANTO sa svetom zemljom sa Maslinske gore. Nakon razgleda, slijedi kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira, dok se oni najhrabriji mogu popeti na toranj i uživati u predivnom pogledu. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i nastavak putovanja prema Montecatini termama. Dolazak u hotel u ranim večernjim satima. Smještaj. Večera. Predlažemo zajednički odlazak u kuću Djeda Božićnjaka, koja se tradicionalno nalazi u središtu Montecatini Termi (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Noćenje.
 
2.dan: MONTECATINI TERME – SIENA – SAN GIMIGNANO – MONTECATINI TERME
 
Doručak. Okupljanje grupe i odlazak prema SIENI, prema mnogima jednom od najljepših mjesta čarobne TOSKANE. Naravno, postoji u Italiji starijih i ljepših gradova, no tko god je posjetio Sienu složiti će se da se može pohvaliti gotovo savršenim skladom prirodnih i kulturnih ljepota: pitomo pobrđe prošarano vinogradima, sela kao preslikana iz srednjeg vijeka, gradske zidine i prekrasni gradski trg u obliku polumjeseca... Siena je poznata kao rodno mjesto svete Katarine, a jedna od njezinih posebnosti je u tome što je građena od crvene opeke, za razliku od ostalih gradova Toskane. Slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: PIAZZA DEL CAMPO - PALAZZO PUBLICO ili GRADSKA VIJEĆNICA - GOTIČKA KATEDRALA PISANO sa propovijedaonicom SAN DOMENICO - TORRE DEL MANGIA. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje gradskih ljepota, uživanje u okusima Toskane, posebice u tradicionlnom kolaču PANFORTE, koji vuče podrijetlo upravo iz Siene ili pak za kupnju suvenira i obilazak božićnog sajma. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i vožnja slikovitom regijom CHIANTI, brežuljkastim krajem koji se nalazi u trokutu između Firence, Sienne i Arezza. Oduševiti će Vas brežuljici ukrašeni vinogradima! Dolazak u grad poznat po srednjovjekovnim tornjevima - SAN GIMIGNANO. Zajednička šetnja živopisnim središtem grada, uz pratitelja putovanja: PIAZZA DELLA CISTERNA I PIAZZA DEL DUOMO (dva glavna gradska trga na kojima se nalazi većina spomenika) - PALAZZO VECCHIO DELLA PODESTA – PALLAZO PRETORIO - CRKVA COLLEGIATA - TORRE ROGNOSA. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje slikovitog grada, u kojem kao da je vrijeme stalo. Ovdje Vas očekuju brojne suvenirnice sa prekrasnim detaljima, ali i tradicionalnim delicijama, brojni vinski podrumi te slikoviti restorani i kafići. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i odlazak prema hotelu. Večera. Poslije večere predlažemo odlazak uspinjačom na MONTECATINI ALTO - stari grad smješten na brežuljku iznad Termi. Prošetajte slikovitom piazzom, nazdravite uz čašu chiantia i uživajte u romantičnom duhu Toskane. Povratak u hotel. Noćenje.
 
3.dan: MONTECATINI TERME – FIRENZA – RIJEKA/ZAGREB 

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u FIRENZU (bez nadoplate), glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Slijedi razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: KATEDRALA - KRSTIONICA - GIOTTOV ZVONIK - CRKVE SANTA CROCE - MEDIČEJSKE GROBNICE - CRKVA SAN LORENZO - PONTE VECCHIO - PIAZZA SIGNORIA. U slobodno vrijeme možete posjetiti tržnicu s lokalnim proizvodima, popiti šalicu espressa ili čašu chiantia, kušati ukusni CANTUCCINI, klasični slatki biskvit sa bademima i hrskavom koricom, razgledati neki od brojnih firentinskih kulturnih spomenika ili muzeja, obići Adventski sajam ili pak prošetati do PONTE VECCHIA, koji je prepun zlatarskih radnji. Nakon uživanja u renesansnoj Firenci, okupljanje grupe i polazak prema Rijeci i Zagrebu. Ugodno putovanje Italijom i Slovenijom sve do Hrvatske, uz zasutavljanja prema potrebi grupe. Očekivano vrijeme dolaska u Rijeku u večernjim satima, a u Zagreb do ponoći. 

Uživajmo u adventskim mjesecima koji nam slijede uz Smart Travel!

Smart Travel

Amruševa 10/2,
Zagreb, HR-AB-01-070116312, Hrvatska

www.smart-travel.hr

Dodatno predlažemo i...