Ultrazvuk i pregled štitnjače!

Poliklinika Đurić

200.00 HRK

  • UZV olakšava otkrivanje i liječenje bolesti štitnjače
  • Pod kontrolom ultrazvuka mogu se uraditi citološke punkcije štitnjače
  • Ako ste žena iznad 35 godina, izgledi za poremećaj štinjače, prema nekim procjenama, viši su od 30 posto

Ponuda je istekla

Ostavi nam svoju email adresu kako bi te obavijestili kada ponuda postane ponovno dostupna

Predložene ponude


Razdražljivi ste, debljate se i ne možete se koncentrirati? Sve to bi moglo upućivati na probleme s tom malom žlijezdom u vratu.

Štitnjača, žlijezda leptirastog oblika u vratu, može imati dramatičan utjecaj na brojne tjelesne funkcije. Ako ste žena iznad 35 godina, izgledi za poremećaj štinjače, prema nekim procjenama, viši su od 30 posto.

Debljanje i umor su općenito dva glavna simptoma koji ljudi povezuju s nepravilnim radom štitnjače. Zapravo, sve počinje od hipotalamusa – malene moždane strukture koja potiče endokrinu žlijezdu – hipofizu na lučenje tiroidnog stimulirajućeg hormona (TSH). Njegova je pak uloga da stimulira rad štitnjače.

Ultrazvuk štitnjače

Ultrazvuk štitnjače omogućava uvid u veličinu, strukturu štitnjače te olakšava otkrivanje i liječenje bolesti štitnjače. Lako otkriva i vrlo male promjene u štitnjači. Ultrazvučni pregled omogućava i prikaz kože, potkožja, žlijezda slinovnica i limfnih čvorova. Pod kontrolom ultrazvuka mogu se uraditi citološke punkcije štitnjače. 

Štitnjača

Pojačani rad štitne žlijezde se naziva hipertireoza. Stanje je karakterizirano ubrzanim metabolizmom, gubljenjem na težini, ubrzanim radom srca i opadanjem kose. Smanjeni rad štitne žlijezde se naziva hipotireoza. Javlja se pospanost, usporenost, anemija te bolesnici dobivaju na težini. Rad srca je usporen, a u težim slučajevima hipotireoze može doći i do oštećenja srčanog mišića.

Požurite u Polikliniku Đurić i obavite svoj pregled na vrijeme!

 


Kontakt i lokacija

Poliklinika Đurić

ginekoloska.ordinacija@inet.hr

(01) 4813 700

Martićeva 14 (4 kat), Zagreb, Hrvatska

Pored svega ostalog od sada možete kupiti i preko 50 000 proizvoda na našem web shopu! 🛒

Prijavi se na KupiMe.hr newsletter!