Split, Heritage hotel Plaza Marchi: 2 dana za dvoje u luksuznom objektu od 415 kn!

Heritage hotel Plaza Marchi

415.00 HRK

  • 24 luskuzno opremljene sobe
  • Dizajnerska keramika i elegantni interijer
  • Na vrhu zgrade terasa s pogledom na cijeli grad
  • U centru Staroga grada, 30 m od mora, na UNESCO-m zaštićenom Mihovilovom trgu

Ponuda je istekla

Ostavi nam svoju email adresu kako bi te obavijestili kada ponuda postane ponovno dostupna

Predložene ponude


Povijest:
 
Plaza Marchi Old Town izgrađena je iznad podstrukturnih dvorana Dioklecijanove palače i graniči s ostatcima crkve Sv. Mihovila, najstarije crkve u Splitu koju je vodila obitelj Marchi. Objekt je bio sklonište za djecu, budući da je obitelj Marchi vodila zakladu za siročad i siromašnu djecu. Obitelj je zgradu kasnije darovala gradu Splitu, a sredinom 20. stoljeća na lokaciji se nalazio Hotel Salona. Danas, Plaza Marchi vraća svoje prvobitno ime kako bi odala počast obitelji koja je odigrala značajnu ulogu u povijesti Splita i njegovih građana. Plaza Marchi Old Town spomenik je svjetske kulturne baštine, jer sadrži dobro očuvane dijelove zapadnoga zida i podstrukturne dvorane Dioklecijanove palače, koja je spomenik svjetske baštine UNESCO-a.
 
Plaza danas:
 
Plaza Marchi Old Town obnovljen je pod budnim okom konzervatora. Objekt ima 24 luksuzno opremljene sobe s hrastovim namještajem, izloženim kamenim zidovima i freskama načinjenim od drvenih podova. Sobe imaju vlastite kupaonice s dizajnerskom keramikom, tuševima i kozmetičkim priborom te LCD ekrane sa satelitskim programima te bežični internet. Naše su sobe osmišljene kako bi pružile najvišu kvalitetu spavanja i osigurale Vam dobrobit. Elegantni interijer, prostrani prozori i obnovljeni kameni zid s povijesnim ostatcima razlikuju se u svakoj sobi. Na samom vrhu zgrade možete uživati u terasi s pogledom na cijeli grad, njegove povijesne dijelove, more i otoke, dok se u prizemlju i ispred zgrade može uživati uz kavu i promatrati živi grad.
 
Boraveći u Plaza Marchi Old Town ****, smjestit ćete se na lokaciji koja ne zahtijeva automobil, pa ćete moći slobodno hodati povijesnim uličicama, osjećajući sjenu prošlosti antičkoga centra grada u blizini Rive, poznatog splitskog šetališta i izuzetno dobro očuvane palače rimskoga cara Dioklecijana. Objekt je smješten u centru staroga grada Splita, 30 metara od mora, na UNESCO-m zaštićenom Mihovilovom trgu. To ga čini idealnim polazištem za šetnju i doživljaj očaravajuće atmosfere centra grada, ili možete samo sjediti i upijati sunčeve zrake u jednom od brojnih kafića na otvorenom. 
 

Split vas čeka!

Kontakt i lokacija

Heritage hotel Plaza Marchi

marchioldtown@gmail.com

(098) 432 083

Ulica Mihovilova širina 1, Split, Hrvatska

Pored svega ostalog od sada možete kupiti i preko 50 000 proizvoda na našem web shopu! 🛒

Prijavi se na KupiMe.hr newsletter!