Žao nam je, ali ova ponuda je istekla!

Propustili ste ponudu?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i javit ćemo Vam kad ponovno objavimo ovakvu ili sličnu ponudu.

Logiraj se

Već sam registriran

ili upiši svoje podatke

Registriraj se

Prvi put na KupiMe

ili upiši svoje podatke

Zaboravljena lozinka

Oops, zaboravio si lozinku? Ne brini, zatraži novu!!!

Jama Baredine, Poreč, Rovinj: jednodnevni izlet busom 10.06.!

Uživajte u mediteranskom duhu omiljenih istarskih destinacija sa Smart travel

  • Super cijena
  • 219 kn
  • rasprodano!
    Prodan je maksimalan broj kupona. Sutra budite brži!
  • Kupljeno 7

10.06.2017    1

  • Posjetite prekrasnu Istru 
  • Jama Baredine, Poreč, Rovinj 

Uživajte u mediteranskom duhu omiljenih istarskih destinacija, posjetite poznati speleološki lokalitet Istre, osjetite dašak antike u Poreču i izgubite se uskim ulicama romantičnog Rovinja..

Okupljanje grupe na autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502 - 506) u 06.15h. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak u 06.30h prema ISTARSKOM POLUOTOKU.

Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe. Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz UČKU, započinjemo sa prekrasnim vidicima na unutrašnjost Istre. Vožnja prema POREČU, u čijoj se blizini nalazi znamenita JAMA BAREDINE, geomorfološki spomenik prirode i prvi speleološki lokalitet Istre koji je uređen za turističku namjenu. Krški teren, u kojem je nastala, morski je sediment kredne starosti prekriven zemljom crvenicom (terra rossa). Od vertikalnog ulaza jame, smještenog na 117 metara nadmorske visine, pruža se pogled preko uređenih nasada maslina i vinove loze sve do mora. Obilazak jame traje 40 minuta, i uključuje šetnju stazom duljine 300 metara, posjećuje se pet bogato ukrašenih dvorana i silazi se do podzemnog jezera na dubini 60 metara. Zanimljivost ovog pustolovnog pothvata je i susret s podzemnim živim svijetom: ČOVJEČJOM RIBICOM (lat. Proteus anguinus), endemom šireg područja dinarskog krša.

Nakon razgleda jame u pratnji službenog vodiča, okupljanje grupe i polazak prema POREČU. Bogatstvo ovog grada mjeri se njegovom bogatom povijesnom baštinom, starijom od dvije tisuće godina. Vrijednoj gradskoj jezgri, koja je smještena na malom poluotoku koji uranja u more, postavljeni su temelji još u vrijeme vladavine Rimskog Carstva, a od tada pa do danas je sačuvan pravilan geometrijski raspored ulica: uzdužni DECUMANUS i poprečni CARDO. Neprocjenjiva EUFRAZIJEVA BAZILIKA sagrađena je u 6. stoljeću, a njezinu je vrijednost prepoznao i UNESCO, koji ju je 1997. godine uzeo pod svoje okrilje. Unutar nekadašnjih porečkih zidina, pokraj najstarijeg TRGA MARAFOR, brižno se čuvaju fragmenti antičkih hramova. Bogatoj riznici starogradskih spomenika pripada ROMANIČKA KUĆA iz 13. stoljeća, KUĆA DVA SVECA iz 15. stoljeća te barokni interijer ISTARSKE SABORNICE. Nakon zajedničke šetnje uz pratitelja putovanja, slobodno vrijeme za individualne programe.

Okupljanje grupe i polazak prema ROVINJU, prema mnogima najromantičnijem gradu na Jadranu. Putem ćemo proći uz jedinstveni, zaštićeni krajolik LIMSKI KANAL, koji je dio 35 km dugačke LIMSKE UDOLINE koja se proteže sve do PAZINA. Po dolasku, obilazak ROVINJA u pratnji licenciranog turističkog pratitelja: CRKVA SVETE EUFEMIJE - ZAVIČAJNI MUZEJ - BALBIJEV LUK - GRADSKA URA - GRADSKA PALAČA..

Slobodno vrijeme za istraživanje uskih uličica i malenih trgova te za uživanje u jedinstvenom mediteranskom duhu koji Vas ovdje očekuje. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja Istrom i zelenim srcem Hrvatske, uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima.

Krenite na put s agencijom Smart travel!

Smart Travel

Amruševa 10/2,
Zagreb, HR-AB-01-070116312, Hrvatska

www.smart-travel.hr

Dodatno predlažemo i...